Asian Tour: Eerste grijpstuivers van nieuw seizoen

world champs 2014 - perry-o'sullivan 3rd sessionWe hadden natuurlijk al de kwalificaties voor de Wuxi Classic en het Australian Goldfields Open.

Maar om de eerste toernooizege van het nieuwe seizoen wordt vanaf vandaag in China gestreden: het Yixing Open (Asian Tour 1) is begonnen.

Naast een hele reeks Chinese amateurs doen aan het toernooi ook profs mee – vooral zij, die zich voor de aansluitende Wuxi Classic hebben geplaatst. Zo ook Joe Perry.

De inmiddels 39-jarige Engelsman boekte hier een jaar geleden zijn eerste rankingzege. In de finale klopte hij destijds Mark Selby met 4-1.

Perry, die als alle profs een bye heeft in de eerste ronde, begint in de tweede ronde tegen Li Yan. Selby laat het toernooi dit keer schieten.

Naast Perry behoren onderen anderen Ding Junhui, Mark Williams, Stuart Bingham, John Higgins, Stephen Maguire en Marco Fu tot de deelnemers.

Het speelschema vind je bij World Snooker. Het Asian Tour-event duurt tot en met zaterdag. Twee dagen later begint met het eindtoernooi van de Wuxi Classic de strijd om de eerste grote prijzenpot van het nieuwe Main Tour-seizoen.

Lees ook:Asian Tour: Selby enige top-16 speler in kwartfinales
Lees ook:Toppers hebben geen trek in Asian Tour
Lees ook:Asian Tour 3: Opnieuw weinig toppers
Lees ook:Wuxi Classic: Selby sterk in eerste partij na WK
Lees ook:Nieuw Main Tour-seizoen begint met Wuxi Classic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.