EK-21: Tim de Ruyters keu(s) voor snooker

Als het EBSA EK voor spelers tot 21 jaar vandaag in Roemenië begint, heeft Nederland eindelijk weer eens een speler aan de start.

In 1999 wist Gerrit bij de Leij in het Poolse Kalisz deze titel te winnen, maar in de laatste jaren schitterde Nederland vooral door afwezigheid.

Tim de Ruyter opent zijn missie in Boekarest vanmiddag om 14.00 uur (NL tijd) tegen Lee Mein uit Schotland in de eerste partij uit Groep N.

ebsa u21 euro champs 14 - De Ruyter & sponsors

…De Ruyter temidden van zijn sponsors van Dr. Sticker

De 18-jarige Roosendaler is sinds vorige maand de Nederlands juniorenkampioen. Opgegroeid met pool, legt De Ruyter zich nu toe op snooker.

“Daar ligt in elk geval de komende drie jaar mijn prioriteit”, zegt De Ruyter vandaag in een interview met dagblad BN/De Stem.

Als poolspeler nam De Ruyter vorig jaar al eens aan een EK deel. Zijn overgang naar snooker wordt versoepeld met hulp van een sponsor, Dr. Sticker.

Want, zo schrijven Albert Vlamings en Geert Peeters van het internationaal opererende stickerbedrijf uit Roosendaal in een persbericht:

“Om in Roemenië een serieuze gooi naar de titel te doen en om zijn verdere ontwikkeling te stimuleren, heeft Tim een betere keu nodig. Dr.Sticker.nl zal Tim hierin sponsoren en zal deze keu voor hem aanschaffen.”

Die “serieuze gooi naar de titel” is wellicht wat ambitieus maar het is natuurlijk toe te juichen dat Nederland op het EK-21 weer van de partij is.

België heeft vier spelers in zijn afvaardiging: Jeff Jacobs, Sybren Sokolowski, Jan Corten en Dennis Deroose. Het toernooi duurt tot en met zondag.

[picture Tim de Ruyter © 2014 Dr. Sticker]

Lees ook:EBSA EK-21: De Ruyter strandt in groepsfase
Lees ook:Lotingen voor EK Snooker U21 en teams
Lees ook:EK-21 bij laatste 64 aanbeland, 5 spelers door
Lees ook:EK 2010: Wie boekt een ticket naar Boekarest?
Lees ook:EK jeugd pool goed van start met snookerjunioren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.