Drie weken snooker in vogelvlucht

Alle winnaars van het NK Snooker – van harte gefeliciteerd! – kon je in het vorige bericht lezen. Nu kort het andere snookernieuws van de afgelopen drie weken.

> Shaun Murphy wint het Gdynia Open, het achtste en laatste European Tour-event, door in de finale Fergal O’Brien met 4-1 te verslaan. Tijdens het toernooi in Polen scoort Murphy bovendien een 147, al zijn tweede van 2014. Ook tijdens de Championship League in januari scoorde Murphy een maximumbreak.

> De PTC Grand Final wordt volgende maand in de Guild Hall in het Engelse Preston gespeeld. Het toernooi zou in Thailand plaatsvinden maar kan daar gezien de sociale onrust niet doorgaan. De Guild Hall was tot 2005 regelmatig gastheer van de Grand Prix, en daarvoor van het UK Championship.

haikou world open 2013 - murphy-gould

…Murphy [archiefbeeld] scoort een 147 en wint het Gdynia Open

> Weer twee spelers hebben zich geplaatst voor de finalepoule van de Championship League: Shaun Murphy wint Groep 5 door in de finale met 3-1 van Dominic Dale te winnen, en Martin Gould zegeviert twee dagen later in Groep 6 nadat hij in de eindstrijd John Higgins met 3-1 klopt.

> Goed nieuws voor Luca Brecel: hij wint in de eerste (in Engeland gespeelde) ronde van het China Open met 5-3 van Jamie Burnett en mag voor het eerst in zijn nog jonge Main Tour-loopbaan naar een hoofdtoernooi in China. Daar wordt Mark Allen zijn opponent. Van de top-16 overleven Robert Milkins, Joe Perry en Mark Davis de eerste ronde niet en zij ontbreken dus in april in Beijing.

> World Snooker heeft de voorlopige Main Tour-kalender voor de eerste helft van het seizoen 2014-2015 vrijgegeven. Er zijn data voor zes European Tour-events ingepland, maar zowel Rotterdam als Antwerpen zitten daar vooralsnog niet bij. Dat zegt nog niet zo heel veel: de kalender geeft pas bij drie van deze zes toernooien een speelstad: Fürth, Sofia en Mülheim. Je vindt de kalender hier.

> Een onafhankelijke sportrechter in Engeland wijst het eerste deel van het hoger beroep in de zaak-Stephen Lee af. Lee claimt dat de rechter hem vorig jaar voor match-fixing veroordeelde, partijdig is geweest. Het tweede deel van het hoger beroep loopt nog.

> In Wales is momenteel het Welsh Open in volle gang. De grootste verrassing tot nu toe is de zege van Mark Williams op nummer 1 Neil Robertson, 4-3. Luca Brecel verloor al in de eerste ronde met 2-4 van Jimmy Robertson. Het toernooi, te volgen op Eurosport, duurt nog tot en met zondag.

[picture Shaun Murphy © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Williams verdedigt zijn titel niet op World Senior Championship
Lees ook:World Open: Titel voor Selby of Murphy?
Lees ook:Mark Davis nieuwe wereldkampioen
Lees ook:Jimmy White naar kwartfinale WK senioren
Lees ook:Deze dag in 1993… O’Sullivan wint UK als 17-jarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.