German Masters: Kwartet! Vierde titel voor Ding

Ding Junhui heeft gisteravond op de German Masters al zijn vierde rankingtitel van het seizoen gewonnen – en nadert nu het record van Stephen Hendry.

De Schot won in het seizoen 1990-’91 vijf rankingtitels. Ding heeft nog vijf kansen om dat record te evenaren – of zelfs te verbeteren: Welsh Open, Haikou World Open, PTC Grand Final, China Open en WK staan de komende maanden nog op de kalender.

Ding versloeg gisteren Judd Trump in de eindstrijd. De Engelsman kwam eerst op 2-4, maar Ding trok dat in de middagsessie al recht en domineerde ‘s avonds, 9-5.

german masters 2014 - ding trophy

…Ding verslaat Trump en pakt zijn vierde titel van het seizoen…

De German Masters was het zevende grote rankingtoernooi dit seizoen – en het zevende dat door een niet-Britse speler werd gewonnen. Hoezo, globalisering?

Naast de vier zeges van Ding wonnen ook Neil Robertson (twee keer: Wuxi Classic en UK Championship) en Marco Fu (Australian Goldfields Open).

“Ik hoop dat ik deze vorm voor de rest van het seizoen kan volhouden”, zei Ding gisteren. “Ik kan niet elk toernooi winnen en ik moet nog beslissen welke toernooien ik ga spelen.”

german masters 2014 - ding-trump

…Ding werkt een 2-4 achterstand weg en wint de German Masters…

Door drukke werkzaamheden en reizen heb ik de finale niet kunnen zien, maar uit de berichtgeving begrijp ik dat het zevende frame min of meer beslissend was.

Trump, die tot aan de finale geweldig speelde en in vijf partijen slechts vier frames had verloren, stond toen dus al met 2-4 voor, en leidde in dat frame met 1-42.

Ding pakte het echter met een break van 51. Dat leidde de ommekeer in. De Chinees scoorde een 81 om de middagsessie zelfs op 4-4 af te sluiten.

german masters 2014 - trump-ding

…Trump begint sterk maar is uiteindelijk kansloos tegen Ding…

Ding opende de avondsessie met breaks van 125, 101 en 72. Trump scoorde die drie frames geen enkel punt en kon Dings zege niet meer in gevaar brengen, 9-5.

“Ik had kansen op 5-2 en eigenlijk had ik na de middagsessie op voorsprong moeten staan”, zei Trump na afloop. “‘s Avonds waren mijn long pots niet goed genoeg en ik controleerde de speelbal onvoldoende. Ik gaf steeds effect.”

Trump, die in 2013 geen enkele grote finale haalde, erkende dat het geen schande was om van Ding te verliezen: “Hij heeft een geweldig seizoen en speelde erg goed.”

German Masters 2014
[Berlijn; 29 jan-2 feb]

Kwartfinales:
> Ding Junhui – Joe Perry 5-2
> Ryan Day – Xiao Guodong 5-2
> Judd Trump – Michael Holt 5-0
> Rod Lawler – Mark Davis 5-4

Halve finales:
> Ding – Day 6-5
> Trump – Lawler 6-1

Finale:
> Ding – Trump 9-5

[pictures Ding Junhui & Judd Trump © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:China Open: Ding wint 5e titel van seizoen
Lees ook:German Masters: “Droomfinale” Ding-Trump een feit
Lees ook:Ali Carter wint German Masters na inhaalrace
Lees ook:Ding wint Chinese finale Shanghai Masters
Lees ook:Vanavond België-avond op German Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.