Zevende jaargang Championship League van start

logo championship leagueDe vreemdste snookercompetitie voor profs begint vandaag aan haar zevende editie. In Crondon Park start weer een nieuw seizoen Championship League.

Door het verdwijnen van de Premier League leek ook deze competitie ter ziele, maar niets is minder waar.

Wie in maart de eindzege opeist, verdient nu een startbewijs voor het Champion of Champions komend najaar. Titelverdediger is Martin Gould.

Aan de Championship League doen weer 25 toppers mee. De winnaars van de zeven voorrondegroepen spelen in maart in de finalepoule.

In de eerste groep komen Judd Trump, Shaun Murphy, Stuart Bingham, Ricky Walden, Mark Davis, Robert Milkins en Ali Carter in actie.

Vandaag en morgen spelen alle zeven een keer tegen elkaar in een best-of-5. De top-4 uit de eindstand gaat door naar de halve finales (1-4, 2-3) en eventueel finale, de nummer 5 gaat door de volgende groep, en de nummers 6 en 7 liggen uit de competitie.

De winnaar van een groep plaatst zich voor de finalepoule in maart, de drie andere spelers die de halve finales hadden gehaald, gaan door naar de volgende groep.

Duidelijk? Geeft niet, het went vast snel. Hier vast het speelschema.

De Championship League wordt integraal en gratis op internet uitgezonden: de bookmakers bet365.com en Ladbrokes.com hebben een livestream van beide tafels. Uiteraard zijn er op de bekende websites ook weer de afgetapte streams te vinden.

Lees ook:Nieuw seizoen Championship League van start
Lees ook:Higgins tegen Williams in Championship League
Lees ook:Championship League: Maguire onverslaanbaar
Lees ook:Championship League: Stevens redt het nét
Lees ook:The Masters-finalisten meteen weer in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.