UK Ch’ship: Brecel op livestream, veel toppers niet

logo uk championshipMinder dan twee dagen na afloop van het Champion of Champions start dinsdagmiddag de eerste ronde van het UK Championship in het Barbican Centre in York.

Omdat ook het UK Championship onder de veelbesproken nieuwe flat-draw-regel valt, komen in die eerste ronde meteen ook alle toppers al in actie.

Zoals bekend zendt de BBC – en dus ook Eurosport – pas vanaf zaterdag op tv uit. Tot die tijd worden telkens twee partijen per sessie op internet uitgezonden.

Daabij heeft World Snooker enkele opmerkelijke keuzes gemaakt.

Zo zijn de partijen uit de eerste ronde van onder anderen Ali Carter, Stuart Bingham, Shaun Murphy, Barry Hawkins, Mark Williams, Mark Allen, Judd Trump, Marco Fu, Mark Davis, Stephen Maguire en John Higgins allemaal niet live op internet te zien.

Titelverdediger Mark Selby, wereldkampioen Ronnie O’Sullivan, Ding Junhui en Neil Robertson spelen pas op zaterdag – en zijn dan op tv én op internet te zien.

De toppers spelen veelal tegen laaggeklasseerde profs of zelfs tegen amateurs, die zijn toegelaten om het deelnemersveld van 128 spelers vol te krijgen.

In plaats van de – waarschijnlijk – eenzijdige partijen van de toppers heeft World Snooker vooral gekozen voor partijen die meer spanning beloven.

Daaronder ook de partij van de verrassende kwartfinalist van 2012, Luca Brecel, die vrijdagmiddag vanaf 15.30 uur tegen Mike Dunn aantreedt.

Alle partijen die tussen dinsdag en vrijdag op de livestream van World Snooker te zien zijn, herken je aan het tv-symbooltje in dit overzicht.

Lees ook:UK Ch’ship: Toppers vanaf vandaag in actie
Lees ook:WK-kwalificatie gratis te zien bij World Snooker
Lees ook:Eerste Engelse PTC in de startblokken
Lees ook:Kansberekening op het WK in Ierland (update)
Lees ook:China Open: Brecels partijen op livestream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.