Asian Tour 3: Liang Wenbo wint eerste rankingevent

Liang Wenbo heeft vanochtend Asian Tour 3 in Zhengzhou gewonnen. Het is voor de Chinees de eerste toernooizege waarmee hij rankingpunten verdient.

Liang won eerder de Beijing International Challenge in 2009 en de World Team Cup (met Ding Junhui) in 2011. Ook bereikte hij de finale van de Shanghai Masters (tegen Ronnie O’Sullivan) in 2009 en van een PTC-event in Duitsland (Marcus Campbell) in 2010.

Nu dus de eerste (kleine) rankingzege, ten koste van jeugdig landgenoot Lu Haotian, 4-0.

shanghai masters - wenbo-stevens

…Wenbo [archiefbeeld] wint Asian Tour 3, zijn eerste rankingzege…

Liang was oppermachtig in de eindstrijd. Alleen het tweede frame was close, verder scoorde hij breaks van 62, 90 en 61 op weg naar de onbedreigde zege.

Liang had in de halve finales Anthony McGill na een 0-2 achterstand met 4-3 verslagen. In de andere semifinale won Lu na 1-3 de laatste drie frames tegen Xiao Guodong, 4-3.

De 26-jarige Liang, die in 2005 het IBSF World U21 Championship won, gold na zijn stormachtige entree op het profcircuit aanvankelijk als serieuze concurrent van Ding.

Maar waar Liang na die verloren Shanghai Masters-finale weinig indruk meer kon maken, is Ding de laatste jaren juist uitgegroeid tot een constante topper – en China’s absolute No. 1.

Het vierde en laatste Asian Tour-event vindt in maart kort vóór het World Open plaats.

[picture Liang Wenbo © 2010 snooker.blog.nl]

Lees ook:Liang Wenbo is de weg (naar Wales) kwijt
Lees ook:Asian Tour 2: Chinese amateurs in opmars
Lees ook:Asian Tour 3: McGill dringt door tot halve finales
Lees ook:Asian Tour: Wenbo en Bingham op finalekoers
Lees ook:Asian Tour: Bingham wint Dongguan Open

2 reacties op “Asian Tour 3: Liang Wenbo wint eerste rankingevent

  1. Nexus

    Waarom wordt er nu niets geschreven van de belgium ranking op snookerblog ? Is het omdat the kid niet gewonnen heeft ? wij worden ook graag op de hoogte gehouden van tornooien in belgie , altijd kon ik zien hoe die verlopen was want volgde dit altijd hier op snookerblog , nu ben ik via via te weten gekomen dat er afgelopen weekend een belgium ranking was …

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Sorry, Nexus, BR 2 heb ik helemaal over het hoofd gezien.
      Ik check geregeld “snookerforum.be”, waar nota bene een eigen thread bestaat voor de Belgium Ranking. Daar is tot op dit moment nog geen letter geschreven over BR 2: niet over de inschrijving, niet over de loting, en niet over de uitslag. Daardoor is het toernooi ook aan mijn aandacht ontsnapt.
      Dat Luca Brecel het toernooi niet heeft gewonnen (dat deed Jurian Heusdens, zie ik net op bbsa-snooker.be…), heeft daar dus niets mee te maken: ik wíst immers niet eens dat het toernooi plaatsvond.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.