Bluebell Wood Open: Fu en Walden in finale

De finale van het derde European Tour-event gaat vanavond in Doncaster tussen Marco Fu en Ricky Walden. Beiden wonnen nog nooit een PTC-toernooi.

Fu, een maand geleden Australian Open-kampioen, versloeg Ding Junhui in een ellenlange halve finale na 3-0 met 4-3. En Walden klopte Shaun Murphy met 4-1.

Volgens CueTracker heeft Fu alle drie voorgaande partijen tegen Walden gewonnen, onder andere op de German Masters in Berlijn afgelopen februari.

australian open 2013 - fu-robertson

…Na het Australian Open opnieuw een rankingtitel voor Fu?…

Fu schakelde eerder vandaag ook al Mark Williams uit, die het vorige European Tour-event in Rotterdam had gewonnen. Met breaks van 102 en 93 werd het liefst 4-0.

Ding imponeerde tegelijkertijd tegen Jimmy Robertson. De Chinees scoorde breaks van 146 (!), 77, 124, 61 en 72, waarbij hij het vierde frame ondanks die 61 nog verloor, 4-1.

Murphy klopte Stephen Maguire na een 0-2 achterstand met 4-2, terwijl Walden na een 1-3 achterstand nog met 4-3 van Mark Allen wist te winnen.

De finale is vanavond rechtstreeks op internet te zien en was gepland voor 20 uur, maar is door de langzame halve finale tussen Fu en Ding vertraagd.

[picture Marco Fu © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ricky Walden wint Bluebell Wood Open
Lees ook:Ding Junhui wint AT 1
Lees ook:Shaun Murphy verdedigt PHC-titel met succes
Lees ook:Mark Williams op koers voor tweede titel op rij
Lees ook:Murphy, Walden, Hawkins door naar laatste 16 in Fürth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.