Stolk, Bullen en Jans in kwartfinales EK

Roy Stolk, Peter Bullen en Wendy Jans hebben dinsdag op het EBSA Europees Kampioenschap in Zielona Gora in Polen de kwartfinales bereikt.

Stolk speelde twee ijzersterke partijen en verloor slechts één frame. Hij klopte Jaroslaw Kowalski uit Polen met 5-0 en scoorde breaks van 88, 51 en 101 punten.

Daarna moest Jason Devaney uit Ierland er met 5-1 aan geloven. Die zege rondde Stolk af met een 89 in het slotframe. Woensdag om 10 uur is Duncan Bezzina zijn opponent.

NK heren 11 - stolk-le duc

…Stolk, hier op archiefbeeld, bereikt de kwartfinales van het EK…

De Maltees had eerder de andere Nederlander in het mannentoernooi, Maurice le Duc, na een 0-2 achterstand met 5-2 verslagen. Bezzina scoorde breaks van 116 en 54.

Ook Bullen boekte twee fraaie zeges om de laatste acht te bereiken.

Tegen Oostenrijks kampioen Andreas Ploner, die breaks van 71 en 81 scoorde, kwam Bullen nog wel met 1-2 achter maar won de volgende vier frames, 5-2.

En tegen de als derde geplaatste Jeff Cundy uit Engeland kwam Bullen met 1-2 en 2-3 achter maar ook nu wist hij de partij naar zich toe trekken, 5-3.

Zijn volgende opponent is oud-prof Robin Hull uit Finland. Overigens zitten Stolk en Bullen elk in een andere helft van het speelschema.

Bij de vrouwen blijft Jans onaantastbaar. Ook in de achtste finales liet zij geen frame liggen en stuurde Nikoleta Nikolova met een 4-0 nederlaag terug naar Bulgarije.

Jans, die onder meer een 42 en een 50 scoorde, stuit in de kwartfinales op de pas 15-jarige Yana Shut uit Wit-Rusland, die de Duitse Diana Schuler met 4-2 elimineerde.

Voor Manon Melief zit het avontuur erop. Zij kwam nog wel op voorsprong tegen Ewa Pawinka maar moest de volgende frames aan de Poolse laten, 1-4.

In het masters-toernooi zijn nu alle Nederlandse en Belgische spelers uitgeschakeld.

Peter Bertens had weinig in te brengen tegen Costas Konnaris uit Cyprus en verloor met 0-4. Hetzelfde gold voor Mario Van Herk tegen Alan Trigg uit Oekraïne, ook 0-4.

Yvan Van Velthoven won het eerste frame tegen Frank Sarsfield maar de Ier had de partij daarna onder controle, 2-4.

De kwartfinales worden woensdagochtend om 10 uur gespeeld. Klik hier voor de speelschema’s van de mannen, van de vrouwen en van de masters.

[picture Roy Stolk © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Kijktip: EK-partijen Stolk en Bullen in livestream
Lees ook:EK: Roy Stolk en Wendy Jans in halve finales
Lees ook:EK: De tien voor Polen
Lees ook:EK: Stolk niet, Jans wel naar eindstrijd
Lees ook:EBSA: Beslissingen gaan vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.