Wuxi Classic: O’Sullivan doet “gewoon” mee

ronnie o'sullivanNa zijn WK-titel eerder deze maand liet Ronnie O’Sullivan nog in het midden hoeveel en welke Main Tour-toernooien hij in het nieuwe seizoen zou gaan spelen.

De verwachting was dat O’Sullivan, geen fan van verre reizen, vooral de toernooien in China, Australië en India zou laten schieten. Maar vooralsnog blijkt niets minder waar.

O’Sullivan doet namelijk volgende week “gewoon” mee aan het eerste rankingevent, de Wuxi Classic. De eerste ronde vindt wel in Engeland plaats, dus daarvoor hoeft The Rocket nog niet op reis.

In die openingsronde neemt O’Sullivan het op tegen Michael Wasley. Bij winst volgt een confrontatie met Gerard Greene of Martin O’Donnell – dan wel in China.

Dat blijkt uit de loting zoals World Snooker die heeft gepubliceerd.

De Wuxi Classic is het eerste toernooi onder het nieuwe format, dat dit seizoen voor veruit de meeste events gaat gelden. Daarbij wordt geen traditionele kwalificatie meer gehouden maar moeten alle spelers – dus ook alle toppers – in de eerste ronde beginnen.

Die eerste ronde wordt in Gloucester gespeeld. Na een eerder conflict met World Snooker keert de lokale snookeracademie weer terug als venue voor prof-events.

Luca Brecel begint het nieuwe Main Tour-seizoen tegen Tian Pengfei. Die partij wordt woensdagmiddag om 15.30 uur Nederlandse tijd in Gloucester gespeeld.

Als Brecel wint, speelt hij in China tegen Jack Lisowski of debutant Hammad Miah.

De eerste ronde wordt van maandag tot en met woensdag in Gloucester gespeeld. Het hoofdtoernooi volgt van 17 tot en met 23 juni in het Chinese Wuxi.

Lees ook:Wuxi Classic: Brecel begint tegen Q School-speler
Lees ook:Wuxi Classic: Mislukte seizoensstart voor Luca Brecel
Lees ook:Wuxi Classic: Brecel begint seizoen tegen Wells
Lees ook:Nieuw Main Tour-seizoen start NU
Lees ook:SnooKort: Brecel begint tegen Steadman

Eén reactie op “Wuxi Classic: O’Sullivan doet “gewoon” mee

  1. Thomas

    Nu maar hopen dat Ronnie de platte toernooi-structuur met kwalificatie in Engeland niet misbruikt om opzettelijk te verliezen en zo zijn contractuele verplichting van 10 toernooien te halen zonder verre verplaatsingen. Hij is er toe in staat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.