Bookmakers kunnen niet kiezen: “5 WK-favorieten”

Dat er voor een toernooi niet één uitgesproken favoriet is, komt wel vaker voor. Maar dat bookmakers niet kunnen kiezen tussen vijf kanshebbers…

Het Britse wedkantoor Ladbrokes heeft vijf spelers ex aequo aan kop gezet van zijn favorietenlijstje voor het WK, dat over minder dan een maand begint.

John Higgins, Neil Robertson, Mark Selby en Judd Trump krijgen net als de terugkerende titelverdediger Ronnie O’Sullivan allemaal de quotering 6/1 van Ladbrokes.

world champs 2012 - o'sullivan-carter 4th session 1

…Titelverdediger O’Sullivan, één van de vijf kanshebbers op het WK?…

In dit artikel legt Ladbrokes uit waarom het genoemde vijftal kansrijk is.

De loting voor het WK wordt na het China Open, dat morgen in Beijing begint, verricht. Wel is er morgen nieuws van het WK-front te verwachten.

De nieuwe hoofdsponsor wordt bekendgemaakt. Volgens David Hendon (Snooker Scene, Eurosport) is er helaas geen bedrijf gevonden dat voor langere tijd zijn naam aan het WK wil verbinden – tenminste niet tegen het bedrag dat Barry Hearn daarvoor wil hebben.

De morgen bekend te maken sponsor gaat dan ook slechts een éénjarige overeenkomst aan, zo stelt Hendon. De naam van dat bedrijf heeft hij nog niet verraden.

[picture Ronnie O'Sullivan © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Hearn hengelt sponsor aan boord voor The Masters
Lees ook:888真人 sponsort Welsh Open
Lees ook:PokerStars.com nieuwe hoofdsponsor Masters
Lees ook:Uitspraak zaak-Higgins over vijf weken
Lees ook:Hearn kondigt nieuw toernooi aan voor top 32

9 reacties op “Bookmakers kunnen niet kiezen: “5 WK-favorieten”

  1. Mike

    Ik vind het opvallend dat ding junhui er iet tussen staat. Hij zal waarschijnlijk toch maar iets lager staan.Ik let toch net iets meer op de vorm dan ladbrokes denk ik. Ding robertson tump selby lijken voor mij de favorieten daarna pas higgins en o sullivan. Ook is het format voor hun natuurlijk wel een voordeel. Ze zijn natuurijk mentaal wel in de sterkst positi. Maar moeten we daar nu zo zwaar aanwegen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Afgezien van 2011, toen hij de halve finales haalde, is Ding op het WK nog nooit verder gekomen dan de tweede ronde. Denk dat Ladbrokes daar ook naar kijkt. De vijf spelers die zij noemen, hebben allemaal op z’n minst al eens in de finale gestaan (en zijn bovendien allemaal al eens No. 1 van de wereld geweest).

        /   Beantwoorden  / 
  2. Eddy

    Flap Sean Murhpy niet uit. Iedereen vindt hem irritant, waarschijnlijk wordt-ie daarom een beetje vermeden -terecht, 2005 was een ook verschrikkelijk saai WK- maar ik zie onze goedgevulde gristen nog wel ver komen.

    Ik hoop natuurlijk op Dott. En Ebdon O’Sullivan in de eerste ronde. Nee ik heb de loting nog niet bekeken. Ik hoop op Ebdon winst met 3 minuten gemiddelde shot tijd. En dan inzoomen op O’Sullivan. Zo heeft iedereen zijn hobbies moet je maar denken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Ben het met je eens wat de “goedgevulde gristen” betreft.. ;)
      Je andere voorkeuren voor Dott en Ebdon deel ik minder. Hoop je dan ook dat Lawler en McLeod het tot de Crucible gaan schoppen? Ik weet nog hoe eerst Walden (die verloor) en daarna Higgins (die klopte hem wel) zich zaten op te vreten toen ze bij McLeod op de pijnbank zaten. WK 2011, denk ik.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Roeland

        Dott is een snelle speler hoor, mag zijn spel graag zien. Wat weinig uitstraling, of laten we zeggen hij zou een iets minder depressief hoofd op kunnen zetten.
        Volgens mij vindt Eddy naar Ebdon kijken alleen leuk om de tegenstander over de zuiger te zien gaan 😄. Daar kan ik overigens wel een beetje in meegaan hoor, vooral als die tegenstander zich laat opnaaien. Van het spel op zich word ik niet vrolijk, dan kijk ik toch liever naar een O’Sullivan of Trump.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Dott is inderdaad niet langzaam. Maar ik vind hem geen fijne speler om naar te kijken. Omdat hij zelden uitstraalt plezier in het spel te hebben. Ook als hij gewoon goed staat te spelen, geeft hij niet de indruk dat hij ervan kan genieten. En dan die rare tik om elke keer na het krijten het overtollige krijt (?) van zijn pomerans te blazen..

            /   Beantwoorden  / 
          1. Gerard

            JA! dat laatste! waarom doet hij dat altijd?! ik erger me er al jaren aan.

              /  
          2. Kees

            Gerard, het doel van krijt is zorgen voor een goed contact tussen cueball en pomerans. Door het krijt wordt de pomerans niet glad en glijdt die dus minder snel weg van de cueball. Echter, als er teveel krijt of krijt van slechte kwaliteit op de pomerans zit, gaat dat er te makkelijk (bij het eerste contact met de cueball of zelfs al daarvoor in de lucht) af waardoor het vrijwel waardeloos is. Het krijt belandt dan vaak op de cueball (waardoor mogelijk kicks ontstaan) of op tafel (als een bal hier dan overheen rolt kan die van zijn lijn gaan afwijken, het is sowieso niet prettig om naar te kijken als je moet stoten). Als bijvoorbeeld Ryan Day speelt, zitten er na een tijdje overal krijtstrepen op de tafel.

            Door na het krijten een keer zachtjes over de pomerans te blazen, blaas je slechts het overtollige en dus vrijwel waardeloze krijt eraf. Deze professionals hebben allemaal krijt van goede kwaliteit dus blijft er genoeg zitten, het deel dat wél vasthoudt aan de pomerans en dus efficiënt is. Voor een speler die niet te intensief krijt is het blazen niet noodzakelijk, maar voor spelers die wel heel veel krijten (bijvoorbeeld Ryan Day, Liang Wenbo) voorkomt dit dat na een tijdje zowel de tafel als cueball blauw zien van het krijt.

              /  
          3. john

            Dott is niet de enigste die het krijt van zijn keu blaast maar is wel een tik ja! want hij doet het constant.
            Maar je moet eens letten op Rafael Nadal (tennis) als die gaat serveren….over een tik gesproken

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.