Murphy in finale na inhaalrace tegen Carter

Weer leek Shaun Murphy op het UK Championship down and out. En weer redde hij zich uit zijn benarde situatie.

Net als donderdag tegen Luca Brecel won Murphy gisteren van Ali Carter in een partij die hij al verloren leek te hebben.

Miste Brecel op 5-4 en 5-5 twee keer een matchbal roze, Carter kon een 8-4 voorsprong niet omzetten in een overwinning, verloor de laatste vijf frames en zag de zege alsnog naar Murphy gaan, 8-9.

“Ik heb wel vaker vanuit grote achterstand gewonnen, maar in de halve finales van het UK Championship… Dit waren mijn beste vijf frames ooit”, zei Murphy.

Inderdaad heeft The Magician wel vaker een ongelooflijke comeback gekend.

In 2007 versloeg hij Matthew Stevens op het WK na een 7-12 achterstand met 13-12, en in 2010 klopte hij Ding Junhui in de Wuxi Classic-finale na 2-8 nog met 9-8.

Gisteren liep Carter, die na de middagsessie al op 5-3 stond, eerst vlot uit naar 8-4. Hij domineerde het spel en had de zege na breaks van 79, 51 en 80 voor het grijpen.

De volgende vier frames kwam Carter er echter gewoonweg niet aan te pas. Murphy gaf een demonstratie breakbuilding en werkte zijn achterstand met series van 76, 49, 105 en 78 helemaal weg: het stond 8-8 en opnieuw wachtte Murphy een decider.

Daarin leek Carter toch de zege te grijpen, maar hij miste op 32 een rode bal met de rest. Murphy maakte het karwei daarna bekwaam in twee beurten uit.

“Shaun speelde ongelooflijk”, sprak Carter na afloop. “Ik had de hele partij onder controle. Alle respect voor Shaun, ik kan mezelf niet veel verwijten.”

Murphy, die het toernooi in 2008 won, speelt zondag in de finale tegen Mark Davis of Mark Selby, die vandaag in de tweede halve finale tegen elkaar uitkomen.

Lees ook:Murphy’s Law
Lees ook:UK Championship: Carter op voorsprong tegen Murphy
Lees ook:Robertson na drie centuries en drama naar semifinale
Lees ook:Comeback Murphy houdt Lee uit halve finales
Lees ook:Miraculeuze zege levert Williams finaleplaats op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.