Mark Selby zet Mark Davis op ruime achterstand

Na gisteravond moet je voorzichtig zijn met voorspellingen, maar Mark Selby lijkt heel dicht bij het bereiken van de UK Championship-finale – tegen Shaun Murphy.

Selby won vanmiddag zes van de acht frames van zijn halve finale tegen Mark Davis en heeft straks dus nog maar drie frames nodig om de eindstrijd te bereiken.

Selby was vanaf het begin de betere en constantere speler. Pas tegen het einde van de sessie kwam er iets meer overtuiging in het spel van Davis. Te laat?

…Selby bouwt aan een veilig lijkende 6-2 voorsprong tegen Davis…

Selby opende met breaks van 48, 121 en 41 om al vlot afstand te nemen van Davis. Die herpakte zich nog wel vóór het interval met een serie van 76.

Selby gaf dat frame bij een achterstand van 53 punten met 35 op tafel nog steeds niet gewonnen, hoewel hij dus vijf snookers (of drie plus een free ball) nodig had.

Uiteindelijk kon Davis zijn kansen levend houden en toch met 3-1 gaan rusten. Maar meteen na de hervatting raakte Davis alweer verder achterop.

…Davis komt moeilijk op gang tegen Selby en komt met 2-6 achter…

Selby liet een taai – maar gewonnen – vijfde frame volgen door een break van 81 in het zesde frame, 5-1. En hij was met een 49 zelfs hard op naar 6-1, maar dat frame wist Davis met een overtuigende clearance van 80 nog naar zich toe te trekken.

In het slotframe dicteerde Selby het spel weer en gunde Davis geen punt meer.

De halve finale wordt vanavond om 20.00 uur voortgezet. Murphy plaatste zich gisteren al door na een 4-8 achterstand met 9-8 te winnen van Ali Carter.

[pictures Mark Selby & Mark Davis © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Shaun Murphy en Mark Davis finalisten op WK 6-reds
Lees ook:Selby en Maguire eerste kwartfinalisten in Coventry
Lees ook:Shaun Murphy wint Rurh Open
Lees ook:UK Championship: Carter op voorsprong tegen Murphy
Lees ook:Titelverdediger Davis tegen Robertson in 6-reds finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.