Robertson neemt overhand tegen Murphy, 5-3

Neil Robertson won vanochtend de laatste vier frames in zijn semifinale tegen Shaun Murphy op het International Championship en leidt nu met 5-3.

De winnaar van deze halve finale, die over maximaal 17 frames gaat, speelt morgen in de eindstrijd tegen Judd Trump, de nieuwe No. 1 van de wereld.

Na het interval, toen Murphy nog met 1-3 vóór stond, miste Robertson nauwelijks nog een bal. Hij scoorde onder andere een 142, de hoogste break tot nu toe.

…Robertson komt op dreef en zet Murphy op een 5-3 achterstand…

De Australiër won het openingsframe voordat hij het initiatief aan Murphy moest laten. De Engelsman had de partij in die fase helemaal onder controle.

Murphy pakte drie frames op rij maar zag zijn ritme gebroken door het interval.

Na het kwartiertje pauze deed Robertson er een flinke schep bovenop, terwijl Murphy een wat afwezige indruk maakte en maakbare ballen begon te missen.

…Murphy raakt de controle kwijt en krijt met een zorgelijke blik…

Met vier frame-winnende breaks van boven de 60 punten, waaronder de nieuwe hoogste break van 142, sloot Robertson de sessie nog met een kleine voorsprong af.

In elk geval is deze halve finale heel wat spannender dan de partij gisteren, toen Trump vernietigend uithaalde tegen een onverwacht zwakke Peter Ebdon, 9-1.

De halve finale tussen Robertson en Murphy wordt vanmiddag om 12.30 uur (in Nederland/Vlaanderen) voorgezet en is dan live op Eurosport te volgen.

[pictures Neil Robertson & Shaun Murphy © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Masters: Murphy legt Selby over de knie
Lees ook:UK Ch’ship: Robertson op voorsprong tegen Bingham
Lees ook:The Masters: Murphy met eindsprint voorbij Ding
Lees ook:World Open: Favorieten maken geen fouten
Lees ook:WK: Trump en Murphy completteren kwartfinale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.