Shanghai Masters: Afstraffing voor Brecel

Luca Brecel gaat niet naar de Shanghai Masters. In de tweede kwalificatieronde verloor de Vlaming vandaag kansloos van Andy Hicks met 1-5.

Na een taai openingsframe dat naar de Engelsman ging, scoorde Brecel zijn enige noemenswaardige break van de partij: een 47, die begon met een geflukete rode.

Het was genoeg voor de gelijkmaker, maar hielp Brecel niet om echt op gang te komen.

…Brecel komt niet op gang en krijgt een afstraffing van Hicks, 1-5…

Zijn breakbuilding haalde het niet bij zijn sterke aanvalsspel van afgelopen weekend, toen hij op het PTC-event in Gloucester drie (voormalige) top-16 spelers versloeg.

Vandaag raakte hij de controle over de speelbal geregeld kwijt. Brecel kreeg in elk frame wel kansjes, maar oogde niet zo zelfverzekerd als de laatste tijd.

Zijn beste kans kreeg hij in het eerste frame na het interval (1-3), maar had toen pech dat de speelbal touching bleef liggen tegen een rode na het openspelen van het pack.

Het was de enige keer – afgezien van het gewonnen tweede frame – dat Brecel op voorsprong stond. De degelijke Hicks hield het spel kort en maakte zijn kansen goed af.

Het was voor het eerst dat Brecel van Hicks verloor. Tijdens een PTC-event twee jaar geleden en tijdens de China Open-kwalificatie dit voorjaar won Brecel wel.

Hicks vervolgt het kwalificatietoernooi donderdagochtend tegen Anthony McGill. Brecel komt medio augustus weer in actie op het volgende PTC-event in Gloucester.

Kijk hier voor de overige uitslagen en het programma van de Shanghai Masters-voorrondes.

[picture Luca Brecel © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Shanghai Masters: Brecel weer in goeden doen
Lees ook:Kwalificaties Shanghai Open in volle gang, Brecel nog in de race
Lees ook:UK kwalificatie: Brecel verder na 3 centuries
Lees ook:China Open: Brecel wint ook van Hicks
Lees ook:Shanghai Masters: Brecel begint tegen Steadman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.