Kuifje en de koning komen naar Wenen

Jamie Jones en Mark King zijn de prominentste deelnemers aan de tweede editie van het Vienna Snooker Open, dat deze week in de Oostenrijkse hoofdstad plaatsvindt.

Jones, met een opvallende kuif, bereikte een paar maanden geleden knap de kwartfinales van het WK in Sheffield, waarin hij van de latere finalist Ali Carter verloor.

Jones is als eerste geplaatst bij het pro-am-toernooi in Wenen, waaraan in totaal 80 spelers (onder wie 11 profs) uit 14 landen meedoen.

Jones mag dan als een van de favorieten starten, hij heeft wel een pittige loting want in Groep A krijgt hij onder meer te maken met…

… de auteur van snooker.blog.nl.

Had ik twee jaar geleden bij de eerste editie van het Vienna Snooker Open al de eer om voor Andy Hicks ballen te rapen, komende donderdag mag ik hetzelfde doen voor Jones.

Naast Jones en King komen onder anderen Gerard Greene, Michael White, Jimmy Robertson, Mark Joyce, Matthew Couch en Lee Richardson naar Wenen.

De totale prijzenpot bedraagt dit jaar €10.000, waarvan €2500 voor de winnaar.

Het toernooi werd twee jaar geleden gewonnen door Stephen Lee. Die moest nu van titelverdediging afzien omdat hij deze week op het Australian Open speelt.

Voor de groepsindeling en livescoring van het toernooi kijk je hier. Op zondag zal van de finaledag ook een livestream te zien zijn, de link daarvan volgt nog.

Lees ook:SnooKort: Wordt King weer koning van Wenen?
Lees ook:Simon Bedford wint Vienna Snooker Open
Lees ook:Mark King verdedigt titel in Wenen
Lees ook:SnooKort: Finaledag Vienna Snooker Open
Lees ook:Fabrie op Vienna Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.