Trump neemt commando over van Carter

Judd Trump heeft vanmiddag zijn achterstand tegen Ali Carter in de tweede ronde van het Betfred.com wereldkampioenschap in een voorsprong omgedraaid.

De finalist van 2011 verloor de eerste sessie gisteren met 3-5 maar kan morgen aan de beslissende fase beginnen met een 9-7 voorsprong. En dat had best 10-6 kunnen zijn.

In een parallel gespeelde partij kwam Ronnie O’Sullivan al heel dicht bij de zege op Mark Williams. Hij kwam op 11-3 voordat Williams de laatste twee frames pakte.

…O’Sullivan wint negen frames op rij tegen Williams en leidt met 11-5…

O’Sullivan kwam gisteren eerst met 2-3 achter. Vandaag stond hij op een gegeven moment met 11-3 voor: hij won dus negen frames op rij.

Als hij de laatste twee frames van de dag ook nog had gepakt, had hij morgen zelfs een vrije avond gehad. Beslist lijkt de partij nu ook, want dit zie ik O’Sullivan, die gretig oogt, absoluut niet meer uit handen geven. Maar het blijft O’Sullivan…

Trump heeft zich niet laten imponeren door zijn achterstand tegen Carter, die gisteren de betere speler was. Vandaag had Trump de overhand, maar ook het nodige geluk.

Ik vind Trump absoluut een verfrissende aanwinst voor de snookertop, maar ik heb het gevoel dat het geluk van de Engelsman nooit lijkt op te raken.

Ook vandaag had hij nadrukkelijk de run of the balls met een paar opzichtige flukes. Bovendien rolden de ballen opvallend vaak safe na een gemiste pot.

Veel zal afhangen van de start van de beslissende sessie morgenmiddag. Als Carter niet minstens drie van de eerste vier frames pakt, zie ik Trump als zekere winnaar.

Vanochtend begonnen de beide qualifiers Jamie Jones en Andrew Higginson. Het werd een merkwaardige sessie, waarin Jones met 2-0 voor en daarna met 2-4 achter kwam.

En Higginson had zelfs op 2-5 móeten komen, maar miste een simpele zwarte bal voor een middenpocket. Jones, die al eens gefrustreerd met zijn keu op de grond gebeukt had, pakte dat frame nog en was zo opgetogen dat hij er meteen 4-4 van maakte.

In de andere ochtendpartij was er ook al een vreemd scoreverloop.

Barry Hawkins kwam eerst vlot met 3-0 voor tegen Matthew Stevens, die er even later net zo makkelijk 3-3 van maakte. Daarna pakte Hawkins er weer twee, 5-3.

Vanavond (vanaf 20.00 uur) zien we de tweede sessie van deze beide partijen.

[picture Ronnie O'Sullivan @ 2012 snooker.blog..nl]

Lees ook:Speelschema tweede ronde WK snooker 2012
Lees ook:Carter, O’Sullivan op voorsprong in WK-toppers
Lees ook:Ali Carter drie frames verwijderd van WK-finale
Lees ook:Speelschema kwartfinales WK snooker 2012
Lees ook:WK: O’Sullivan en Robertson op riante voorsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.