China Open: “Verslagen” Hendry wint toch nog

Hij had zijn keu al uit elkaar geschroefd, maar toch wist Stephen Hendry zijn partij tegen Martin Gould op het Bank of Beijing China Open vanmiddag nog te winnen.

Op 4-4 miste Hendry de voorlaatste rode bal en liet een eenvoudige clearance liggen voor Gould, die 26 punten voor stond en alleen nog rood-zwart-rood nodig had.

Hendry draaide zijn keu al uit elkaar, maar Gould miste onverwacht de tweede rode. Hendry kon daarna met een 35 clearance de partij alsnog binnenhalen.

…Hendry denkt dat hij al verloren heeft, maar wint toch nog van Gould…

Het is niet voor het eerst dat Hendry dit kunstje flikt.

Ik herinner me een partij tegen Nigel Bond van een aantal jaren geleden, toen Hendry in het beslissende frame zeven punten achter stond en de laatste zwarte bal voor een pocket liet liggen. Ook toen schroefde hij zijn keu al gefrustreerd uit elkaar.

Bond potte die zwarte maar zag zijn speelbal aan de andere kant van de tafel in een middenpocket wegrollen. Hendry schroefde zijn keu weer vast en won de respotted black.

Ik weet dat het uit elkaar schroeven van je keu geen formele opgave van een partij is, maar het voelt wel zo. Ik vind het daarom een uiterst onsportieve afleidingsmanoeuvre voor je tegenstander, die op dat moment immers nog matchball moet gaan potten.

Ben benieuwd of Gould zich daar na de partij nog over heeft uitgelaten. De affaire neemt overigens niet weg dat hij die simpele rode bal gewoon hat móeten potten.

Verder heeft de wildcard-terreur vanmiddag een tweede slachtoffer geëist: Jamie Jones ging jammerlijk met 3-5 onderuit tegen Lu Ning.

Diezelfde Lu had ook een wildcard voor het Haikou World Open een maand geleden en wist toen ook zijn eerste partij te winnen – tegen Nigel Bond.

Voor de uitslagen en het programma van het China Open kijk je bij World Snooker.

[picture Stephen Hendry © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-senioren: Hendry weer te sterk voor White
Lees ook:Winnaar World Games heet Bond, Nigel Bond
Lees ook:Nigel Bond (44) laat jonge toptalenten kansloos
Lees ook:WK-senioren: Davis na 24 jaar weer wereldkampioen
Lees ook:Kijktip: Brecel tegen Bond in livestream

2 reacties op “China Open: “Verslagen” Hendry wint toch nog

  1. Jasha

    Het zou Gould inderdaad afgeleid kunnen hebben, maar hijzelf bleef even daarvoor ook wel overdreven lang bij de tafel rommelen om zijn extension weg te leggen nadat hij had gemist. Expres of niet, Hendry miste daarna ook een redelijk makkelijke pot dus qua afleiden staat het dan 1-1.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.