World Open: Sam Baird verliest in wildcard-ronde

De vreugde van Sam Baird, die ten koste van onder anderen Luca Brecel het hoofdtoernooi van het Haikou World Open haalde, is van korte duur geweest.

Na een reis van Engeland naar het Chinese eiland die bijna een etmaal in beslag nam, werd de Engelsman vanochtend in de wildcard-ronde meteen uitgeschakeld.

Tegen Jin Long kwam Baird vlot met 0-3 achter, en kon die dramatische start niet meer voldoende rechtzetten in het vervolg van de partij, 3-5.

…Tirapongpaiboon wint drie frames op rij maar kan Milkins niet verrassen…

Voor mij toont deze nederlaag opnieuw de onrechtvaardigheid van de wildcards aan.

Baird heeft vier kwalificatierondes gewonnen om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. En feitelijk is die wildcard-partij gewoon een extra kwalificatieronde.

En die Long is niet zo maar een goed willende lokale amateur die eens tegen een prof mag spelen, integendeel. Long speelde vorig seizoen zèlf nog op de Main Tour.

Baird, die deze maand op het Welsh Open nog imponeerde met een zege op Dominic Dale en een bijna-zege op Mark Selby, was het enige slachtoffer van de wildcard-ronde.

Robert Milkins kwam met de schrik vrij tegen – ook al – oud-Main Tour-speler Thanawat Tirapongpaiboon, die van 4-0 nog 4-3 wist te maken, maar uiteindelijk de zege aan de Engelsman moest laten. Milkins speelt in de eerste echte ronde tegen Stephen Maguire.

Overigens was de fluke op de laatste zwarte bal waarmee Tirapongpaiboon er 4-2 van te maken, een om in te lijsten. Bekijk de beelden hier zou ik zeggen…

Ook Tom Ford beleefde bange momenten tegen Lu Haotian. Hij kwam met 1-3 en 3-4 achter tegen de 15-jarige Chinees, maar wist toch de zege te pakken, 5-4.

Daarmee staat Ford meteen in de tweede ronde, omdat hij de beoogde opponent van de inmiddels afgemelde Ronnie O’Sullivan was geweest.

Mark King tot slot won duidelijk van Hossein Vafaei, de IBSF-amateurwereldkampioen uit Iran. Het werd 5-2 voor King, die zich nu op een partij tegen Mark Williams mag verheugen.

Vanmiddag vinden de vier resterende wildcard-partijen plaats met Jimmy Robertson, Joe Perry, Michael Holt en Nigel Bond. De eerste hoofdronde begint pas dinsdag.

Voor uitslagen en programma kijk je bij World Snooker.

[picture Thanawat Tirapongpaiboon © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:World Open: Eenvoudige zege Higgins op Cope
Lees ook:Milkins verliest in wildcard-ronde Shanghai Masters
Lees ook:World Open: Bedford strandt in wildcard-ronde
Lees ook:World Open: deelnemers bekend, loting nog niet
Lees ook:Welsh Open: Higgins wel, Dott niet naar tweede ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.