World Open komende vijf jaar in China

De vroegere Grand Prix verhuist definitief naar China: het World Open zal de komende vijf jaar in Haikou plaatsvinden.

Dat heeft World Snooker bekendgemaakt. Het Haikou World Open wordt nu een gewoon rankingevent, dus zonder amateurs en met partijen over negen frames.

Het World Open werd vorig seizoen in het leven geroepen als vervanger van de Grand Prix, die de BBC niet langer wilde uitzenden. Barry Hearn bedacht daarop het World Open.

Voor dat toernooi konden ook amateurs zich kwalificeren, en de wedstrijden gingen slechts om drie gewonnen frames. Hoewel het event bij het publiek aansloeg, zag de BBC ook hier af van verdere coverage. Een verhuizing naar China lag voor de hand.

Na het China Open en de Shanghai Masters is het Haikou World Open dus het derde volwaardige rankingevent van de Main Tour dat op Chinese bodem plaatsvindt.

Het toernooi wordt gespeeld van 27 februari tot en met 4 maart. De kwalificatie, waarvan de loting pas maandag is bekendgemaakt, begint al komende woensdag.

In de eerste ronde staat Luca Brecel tegenover Sam Baird. Bij winst volgt eerst Liu Chuang, daarna Jimmy White. Stephen Hendry speelt waarschijnlijk tegen Mike Dunn.

Voor de volledige loting van de kwalificatie kijk je bij World Snooker.

Lees ook:World Open: rankingtoernooi ook voor amateurs
Lees ook:Extra rankingpunten voor toernooien in China
Lees ook:China Open: Brecel mogelijk tegen Wenbo, Ford
Lees ook:China Open: Gaat Jin Long weer stunten?
Lees ook:WK-rematch Robertson-Dott op World Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.