German Masters: Swail roept Brecel halt toe

Luca Brecel gaat niet voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de German Masters. Hij verloor vanavond in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Joe Swail.

De uitslag was 5-1, maar die cijfers vertellen niet alles: Brecel stond op voorsprong in vier van de vijf frames die hij verloor – in drie gevallen zelfs met meer dan 30 punten.

Toch bleek Swail op de beslissende momenten de betere shotkeuze te hebben. In het slotframe had de Noord-Ier ook het geluk toen Brecel in-off ging na een snooker.

…Een teleurgestelde Brecel nadat hij het openingsframe heeft verloren…

Brecel opende de partij met een fraaie break van 52, maar miste daarna met de rest. Swail pakte dat frame nog met twee breaks van elk 27 punten.

Het tweede frame was vanaf het begin scrappy en kantelde toen Brecel bij een 36-35 voorsprong een riskante potpoging zag mislukken. Swail profiteerde opnieuw, 2-0.

In frame drie kwam Brecel op 40-0. Hij verkoos toen weer een moeilijke potpoging boven een safety en zo kon Swail dankzij een break van 67 nog met de winst aan de haal gaan.

Het laatste frame voor het interval ging wel naar Brecel met series van 46 en 48.

Swail pakte frame vijf met een break van 43 (4-1), maar Brecel kwam daarna opnieuw op voorsprong, nu met 31-0. Maar wederom trok Swail aan het langste eind.

Al had hij mazzel toen Brecels speelbal in een middenpocket verdween nadat de Vlaming een snooker had opgelost. Vanuit de D lag er toen een simpele pot op de laatste rode.

Swail speelt nu morgenavond tegen Anthony Hamilton, die David Hogan met 5-3 versloeg.

Brecel, die toen nog niet op de Main Tour speelde, was vorig seizoen wel actief op de German Masters dankzij een wildcard. Hij verloor toen van Jack Lisowski. Afgelopen maandag in de voorronde was Brecel nog veel te sterk geweest voor Daniel Wells, 5-1

Verder plaatsten zich vandaag onder anderen James Wattana, Liang Wenbo, Alan McManus, Andy Hicks, Michael White en Xiao Guodong voor de tweede ronde.

Voor alle uitslagen en het programma kijk je bij World Snooker.

[picture Luca Brecel © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-kwalificatie: Brecel 2 zeges verwijderd van WK
Lees ook:Brecel ontwaakt uit German Masters-droom
Lees ook:147 vals alarm! Brecel mist geel voor maximum
Lees ook:World Open: Brecel verliest opnieuw van Baird
Lees ook:China Open: Brecel wint ook van Hicks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.