PTC 8: Ook O’Sullivan en Maguire naar huis

Ronnie O’Sullivan gaat in Ierland niet zijn derde Players Tour Championship-toernooi van het seizoen winnen. Hij verloor in de tweede ronde met 1-4 van Xiao Guodong.

O’Sullivan had een paar ongelukkige kicks, maar de 22-jarige Guodong zegevierde verdiend. Hij had geen schroom om tegen de drievoudig wereldkampioen aan te treden.

Guodong ging in het vijfde frame zelfs voor een maximum, maar zag die poging na de elfde keer rood-zwart mislukken. O’Sullivan feliciteerde hem met een glimlach.

Ook Stephen Maguire kon – net als O’Sullivan en eerder al Mark Williams - na de openingsdag van de Alex Higgins International Trophy verrassend weer naar huis.

…Guodong benut zijn kansen goed tegen O’Sullivan, 4-1…

De Schot ging met 2-4 onderuit tegen Dechawat Poomjaeng, die een ronde eerder al met dezelfde score gewonnen had van Stephen Hendry.

Overigens zien we Guodong niet terug op de slotdag van PTC 8: na zijn zeges op de beide oud-wereldkampioenen Peter Ebdon (4-3) en Ronnie O’Sullivan verloor hij in de slotsessie met 2-4 van Gerard Greene.

Wel door naar de vierde ronde op zondag zijn onder anderen John Higgins, Neil Robertson, Mark Allen, Martin Gould en Ryan Day.

Het programma en de uitslagen van PTC 8 vind je bij World Snooker. Morgen de andere helft van het speelschema met vanaf 10.30 uur Luca Brecel tegen Nick Jennings.

[picture Xiao Guodong © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:O’Sullivan tegen Greene in finale Paul Hunter Classic
Lees ook:Grand Final: Fu, Hawkins overtuigen
Lees ook:European Tour: O’Sullivan snel klaar met Greene
Lees ook:Grand Final: Greene tegen Hawkins in finale
Lees ook:PTC Grand Final: Jones verrast Higgins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.