PTC-ranglijst: Murphy en Williams in gevarenzone

Nu ruim de helft van de Players Tour Championship-events is gespeeld, moet een aantal toppers zich zorgen gaan maken over kwalificatie voor het eindtoernooi.

Zo vinden we Shaun Murphy, vorig jaar de nummer 1 in de PTC-ranglijst én winnaar van de PTC Grand Final, pas terug op een 26e plek. Alleen de top-24 mag straks aan het eindtoernooi meedoen.

Zorgelijker nog is de situatie voor Mark Williams. Na 7 van de 12 toernooien staat de tweevoudig wereldkampioen op een gedeelde 101e plaats (!), nog achter Björn Haneveer die door zijn schouderblessure slechts één toernooi kon spelen.

Toch is het uitzicht voor geen enkele topper hopeloos: als je het komende toernooi wint, sta je meteen in de top-10. Een plek in de finale betekent sowieso top-20.

Ook Martin Gould (31e), Stuart Bingham (38e), Ali Carter (41e), Stephen Hendry (60e), Mark Allen (65e) en Peter Ebdon (80e) hebben een paar goede resultaten nodig.

Dat geldt ook voor Luca Brecel, die momenteel gedeeld 78e staat.

Bovenin is het niet echt spannend: met twee toernooizeges achter zijn naam kan er maar één speler ruim aan kop staan van de PTC Order of Merit: Ronnie O’Sullivan.

Met £24.400 heeft O’Sullivan bijna £9000 voorsprong op Neil Robertson en ruim £10.000 op Judd Trump. Vierde is Andrew Higginson, gedeeld vijfde Mark Selby en Ben Woollaston.

De volledige PTC-ranglijst vind je bij World Snooker.

Lees ook:Selby blijft 1e, O’Sullivan is 15e na German Masters
Lees ook:PTC: Maguire geeft toon aan na 5 events
Lees ook:Bingham klimt naar 11e plek op wereldranglijst
Lees ook:Ranking na China: Williams aan kop, Trump 11e
Lees ook:Luca Brecel verdient meer dan Jimmy White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.