Niet Higgins, maar Higginson wint in Sheffield

Het vijfde Players Tour Championship-toernooi is een verrassende prooi geworden voor Andrew Higginson, die in de finale John Higgins de baas bleef.

Het werd in de World Snooker Academy in Sheffield liefst 4-1 voor Higginson, die daarmee voor het eerst in zijn loopbaan een (klein) rankingevent wist te winnen.

Higginson won het openingsframe maar verloor het tweede nog ondanks een break van 63, toen Higgins met een fraaie clearance van 78 antwoordde.

…Higginson in frame drie op weg naar een 2-1 voorsprong tegen Higgins…

Dat gestolen frame door de wereldkampioen bracht echter geen ommekeer.

Higginson stoomde door naar 2-1, 3-1 en uiteindelijk 4-1, al had hij daar in het laatste frame wel een gemiste zwarte vanaf de spot van Higgins voor nodig.

In de halve finales had Higginson een halt toegeroepen aan de opmerkelijke opmars van Jack Lisowski, die vier van zijn vijf voorgaande partijen in een decider had gewonnen.

Higginson was echter met 4-1 te sterk voor het aanstormende talent.

…Higgins gaat nog wel op 1-1 komen maar zal de finale met 1-4 verliezen…

De uitslag 4-1 kwam ook op de borden bij de andere semifinale tussen Higgins en Barry Hawkins. Eerder vandaag had Higgins al gewonnen van Neil Robertson en Ryan Day.

Voor veel toppers was dit event de laatste kans om nog punten te sprokkelen vóór de herziening van de wereldranglijst begin oktober.

Zoals bekend laten veel spelers uit de top het komende PTC, dat later deze week in Polen wordt gespeeld, links liggen. Wellicht opnieuw een verrassende winnaar?

[pictures Andrew Higginson & John Higgins © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC: O’Sullivan, Higgins in kwartfinales
Lees ook:Cue Tips [11]
Lees ook:Walden onbedreigd naar Wuxi Classic-zege
Lees ook:“John Higgins blijft geschorst”
Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.