Hamilton wipt O’Sullivan, Murphy wint na comeback

Anthony Hamilton heeft voor de grootste verrassing van de Bank of Communications Shanghai Masters tot nu toe gezorgd door Ronnie O’Sullivan te verslaan.

Hamilton keek tegen een 2-3 achterstand aan maar won vervolgens knap drie frames op rij met breaks van 94, 72 en 63, waarbij die laatste nog best een century had kunnen worden.

Echter, O’Sullivan gaf de partij al op toen Hamilton nog met zijn break bezig was. Opgeven terwijl je tegenstander aan stoot is, geldt in het snooker als onsportief gedrag.

…Hamilton behoudt het overzicht tegen O’Sullivan en wint met 5-3…

Na afloop toonde O’Sullivan zich echter wel een sportief verliezer door Hamilton – die eerder al wel een 107 had gescoord – als verdiende winnaar te betitelen.

“Anthony verdiende te winnen, hij was solide. Ik had kansen maar miste een paar stomme ballen. Het was fifty-fifty maar hij speelde beter aan het einde toen het erom ging.”

O’Sullivan speelde wisselvallig, maar had met breaks van 92, 65 en 74 ook sterke fases.

Hamilton boekte pas zijn tweede zege ooit op The Rocket en mag nu in de kwartfinales de strijd gaan aanbinden met Mark King.

“Er was veel druk omdat het publiek hier gek is op Ronnie … Ik ben nu al verder gekomen dan ik verwacht had dus ik kan gaan genieten van de rest van het toernooi.”

Dat laatste geldt vast ook voor Shaun Murphy, die opnieuw een comeback nodig had. Na Dominic Dale (5-4 na 1-4) was nu Mark Allen (5-4 na 2-4) het slachtoffer.

“Another get-out-of-jail free card played”, schreef Murphy na zijn partij op Twitter. “Not sure how many I brought through customs.”

De overige middagpartijen kenden een minder spectaculair of verrassend verloop. Neil Robertson won met 5-1 van Michael Holt en Matthew Stevens met 5-2 van Martin Gould.

Vanochtend al hadden zich behalve King ook de favorieten John Higgins, Mark Williams en Mark Selby – allemaal met afgetekende zeges – voor de kwartfinales geplaatst.

Kwartfinales Shanghai Masters 2011:

> Mark King – Anthony Hamilton
> Shaun Murphy – Mark Selby
> Mark Williams – Matthew Stevens
> Neil Robertson – John Higgins

[picture Anthony Hamilton © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Williams, Robertson completteren laatste 4 in Shanghai
Lees ook:Selby en Carter door na vreemde partijen
Lees ook:PTC Grand Final: Stevens, Williams naar laatste 8
Lees ook:Haneveer imponeert opnieuw met comeback
Lees ook:Selby ontsnapt tegen Murphy en bereikt halve finales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.