O’Sullivan: “Gechanteerd om in PTC’s te spelen”

Ronnie O’Sullivan vindt dat het Players Tour Championship te veel rankingpunten heeft, waardoor hij gedwongen is veel van deze pro-am toernooien te spelen.

“Ik moet dit seizoen meer toernooien spelen dus doe ik mee aan een paar van die silly PTC’s omdat ze rankingpunten hebben. Daarmee worden we gechanteerd”, aldus O’sullivan in de Express.

“Ik vind het verkeerd en zo denken meer spelers erover.”

O’Sullivan liet het PTC vorig seizoen grotendeels links liggen maar zag mede daardoor zijn positie op de wereldranglijst afglijden naar nummer 11.

Omdat hij eerder dit seizoen ook al het Australian Goldfields Open – wel een volwaardig rankingevent – miste, loopt hij nu het gevaar uit de top-16 te verdwijnen.

O’Sullivan kan een goed resultaat op de Shanghai Masters wel gebruiken. Hij begon gisteren met een duidelijke 5-1 zege op James Wattana.

Hoewel hij dat niet met zoveel woorden zegt, zal zijn kritiek op de PTC’s vooral te maken hebben met de relatief geringe financiële beloning van deze mini-rankingevents.

De toernooiwinnaar krijgt weliswaar £10.000 maar als je in een eerdere ronde verliest, is de winst na aftrek van reis- en verblijfkosten vaak minimaal. Bij een nederlaag voor de achtste finales lijd je meestal verlies.

O’Sullivan is van de vele toppers die – waarschijnlijk om die reden – volgende maand niet naar Polen zullen afreizen voor het PTC-event in Warschau.

Lees ook:“Liever gezin dan rankingpunten”
Lees ook:R.I.P. Pro Challenge Series (* 2009 – † 2010)
Lees ook:Crisis? What crisis? BGC sponsort The Masters
Lees ook:SnooKort: “O’Sullivan had hier niet gewonnen”
Lees ook:Main Tour wordt uitgebreid tot 128 spelers

35 reacties op “O’Sullivan: “Gechanteerd om in PTC’s te spelen”

  1. RuudK

    Ronnie heeft meerdere malen gezegd dat zijn plaatst op de ranking hem geen ree(piep) interesseert. Is dus net als bij de 147 klucht een geld ‘probleem’. Deze uitspraken zullen door B. Hearn en meeste spelers niet op prijs gesteld en gedeeld worden. Eerst klagen over te weinig toernooien en geld. Nu zijn er weer te veel en verdien je met een PTC weer te weinig. Is nu eenmaal belangrijk hoog op de ranking te staan, minder wedstrijden en meer geld. Als je dit niet wil of belangrijk vind dan blijf je gewoon thuis maar ga a.u.b. niet lopen mauwen …. Ronnie, er zijn er velen die de helft van je talent en mogelijkheden zouden willen hebben. Velen moeten op de tour ploeteren om the overleven maar doen dit zonder morren omdat ze van de sport houden en niets anders zouden willen doen. Denk hier voor de verandering ook eens aan voor je weer een uitspraak doet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wai - Lok

      Haa die Ruudkaa , Ik zie Ronnie al helemaal serieus op jou berichtje ingaan dat waren nou echt hele hele hele wijze worden van een op ze minst net goeie speler al Ronnie zelf haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahaha kikke zeg !( dat is een beetje hetzelfde als dat ik Mario Wehrman vertel hoe die een splagaat moet maken ) ik hou van blog en wat jullie ook zeggen blog houd ook van mij in ieder geval Morris ( wie hij ook is ) , onze Willempie , DCF , Beste Vriend ( de vriend van ons allemaal ) en niet te vergeten ons Snookermaatje !! Love peace en respect voor iedereen !! P s : voor wie het nog niet wist , iedereen maar dan ook iedereen is wederom welkom voor een partijtje tegen mij als daar wat interessants op staat natuurlijk . via bepaalde mensen ben ik te bereiken industrie terrein de binckhorst in den haag op een strakke riley tafel . wie o wie ??!!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Dutchnugget

    Ronnie: Er is NIEMAND die je verplicht te snookeren.(spoiled brat)

      /   Beantwoorden  / 
    1. DCF

      Beetje jammer dit!! Begin eerst is bij je zelf zoals je naam…(chicken)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Morris

    RuudK en Kipnugget wat zijn jullie een stel (snooker)nerds zeg niet normaal meer…ook gewoon de moeite nemen om tegen een O´Sullivan hier opmerkingen te gaan zitten richten.
    Lezen zal hij het vast wel,maar die gast kan toch helemaal geen Nederlands,wees dan zo mans om het ook in het Engels te doen,dan kan hij er tenminste op reageren…

      /   Beantwoorden  / 
    1. RuudK

      @Morris, Bedankt voor je reactie en neem aan dat een ieder met enig verstand wel zal begrijpen waarom we dit verder laten rusten …

        /   Beantwoorden  / 
    2. Wai - Lok

      Jaaaaaaa hooooor daar is tie weer !!!!!!!
      Onze grote snooker held wai lok is eindelijk terug van zijn grote avontuur in the states , maar zeker weer klaar om lekker te gaan bloggen hhhmmmmm heerlijk altijd om maar weer de reacties te lezen van die in de half in de top ronddobberende jongetjes ! en die vooral te zien ploeteren en moeilijk lopen doen om wat ronnie allemaal te zeggen heeft !!!! hahahahahahaha ik hou van jullie allemaal !!! Achter het net vissertjes !!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Eelco

        Geen internet meer in The States dan?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Wai - Lok

          Nee Eelko ben daar met hele andere dingen bezig als op blog gaan en met jochies als jouw bezig houden , maar vind het aan de andere hand ook wel weer leuk om te zien in wat voor millieu ik gelukkig NIET thuis hoor , bedankt daarvoor !! Mazzel

            /   Beantwoorden  / 
  4. Morris

    @RuudK, neem aan dat jouw verstand in ieder geval tussen het toetsenbord is blijven haken met zulke reacties en iedereen zal nu verder inderdaad begrijpen waarom we dit laten rusten…maar natuurlijk zijn alle reacties van harte welkom…DCF,Beste Vriend,Snookermaatje,willem,Wai-Lok???

      /   Beantwoorden  / 
  5. DCF

    Ronnie heeft gelijk weinig discussie in mijn ogen! Voor Ronnie: Ronnie you are absolutely right no need to play them all don’t let them blackmail you!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Rocket R.

    Cheers Coen,you got the picture,it’s about that scrilla,scratch,paper that Gouda cheese!
    And RuudK,can you please translate your wise words for me as it might help me with my program.I go through any given advise with by psycologist before dealing with it,but as you’ve got so much knowledge,from what I’ve heard about you,I’m sure it could be the last step I need into the right direction.
    Nugget ‘Morris’ hit the nail right on it’s head with you and you’re obviously in need of something real bad..and that’s more words that I wanna waste on your arse.To end on a more positive note,I will be in Antwerp in November and hope to see all my Dutch fans and friends there so we can go bloody red afterwards in Amsterdam.Much thanks to Eric Willemsen the nr.1 reporter in snooker,hope to see you soon aswell.
    Sincerely yours truly,
    Ronnie O’Sullivan.Shanghai 2011!

      /   Beantwoorden  / 
      1. Jokertje

        Is dat zoiets als een woknok?Sterretje heb wat nieuwe uitspraken nodig voor het nieuwe seizoen weet je dus zou wel leuk wezen als je het effe laat weten het programma is al afgezaagd genoeg aan het raken weet je.Groetjes jokertje

          /   Beantwoorden  / 
    1. Wai - Lok

      And Yes Ronnie if you are really so crazy enough to go on snookerblog and read our pathetic reactions , what is completely a waste of your rich and spoiled time , then YES you are also welcome to come and play with me in Den Haag ! I personally think that i can get you so far in your mind you wont even be able to hold your cue against me ! Your not the only one that makes a couple of little 147 s every week you know . .
      You practes in line ups back in china we practes on 147 s every single day again . . off position meens starting a new frame ! Thats china style you must know that now i think !!

        /   Beantwoorden  / 
  7. MLD

    Dat ie hier tijd voor had zeg zo tussen z’n wedstrijd met Hamilton,lijkt erop dat ie er toch een beetje door was afgeleid en z’n focus meer bij de blogreacties lag dan bij z’n spel.Zonde dat ie zich zo laat raken door bepaalde opmerkingen en toch ook apart dat dit soort dingen nog zo’n impact op hem maken,blijkt het toch een hele gevoelige jongen te zijn.Kost hem alleen wel weer een eventuele titel en heel wat kaas.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wai - Lok

    Beetje jammer weer dat er zoveel spelers zijn die op alles en iedereen wat te melden hebben maar komt onze vriend Wai – Lok ter sprake dan krimpt iedereen ineens in . . . Nog niet lang geleden toen ik in den haag wat spelers uitdaagde om in mijn loods te komen spelen werd er aardig gereageerd en mijn portemonee aardig gespekt hahaha nog bedankt daarvoor . . Nu er wat roddels in de rondte gaan ben ik ineens verlaten door mijn tegenstanders !! Kom op jongens laat me niet alleen vind het leuk om jullie mijn balletjes te zien rapen en me puntjes hardop te roepen !! Hoop ook vooral op spelertjes uit belgie of eventueel engeland bij mij over de vloer te zien . Ik heb maar 1 partij verloren en die werd gespeeld om een stamford keu gelukkig heb ik daar ook weer aardig wraak op genomen de kenners weten van wie . . . kom op nou !!!

      /   Beantwoorden  / 
  9. MLD

    Verlies je 1800 Euro,zeg je dat je om de hoek gaat pinnen terwijl ik in die stinkende baggerloods van je achterblijf, ben je opeens met de Noorderzon vertrokken.Ga je nu weer stoer zitten doen jongen,die loods van je ben je zeker al een tijdje niet meer geweest,want het laatste wat ik vernomen is dat de raampies eruit liggen,de deur is ingetrapt en je matchtafeltje uit elkaar is geschroeft en verdwenen is.Who plays with fire gets burned Biiaatch!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Wai - Lok

      Dan ben je waarschijnijk bij de verkeerde loods gaan kijken lampie , de mijne staat er gewoon strak bij en inderdaad is er rottigheid geweest ja op mijn locatie maar zoals jij weet speelt geld nou niet echt bepaald een rol bij mij als het gaat om wat ballen een tafel en een opruimbeurt dat zeer recentelijk nog gebeurd is . . Even je bron van informatie controleren voor je wat gaat reageren op mij want weglopen voor te spelen tegen iemand NOOIT !!! Wegens prive redenen moest ik weg , ken je nagaan hoe belangrijk jij voor mij ben dat ik je gewoon in mijn loods achterlaat . vandaar dat ik je die laatste 600 gegeven heb want je had waarschijnlijk niet gewonnen van mijn 3-1 voorsprong en 59 punten voor op de laatst , een beetje man had ze niet aangenomen maar je zal ze wel nodig gehad hebben . Graag tot onze volgende ontmoeting meneer MLD heb nog steeds het ouwe nummer dus je weet me te bereiken oke puntenboksertje ?!

        /   Beantwoorden  / 
      1. MLD

        Mooie praatjes weer,dat nr.is al ruim een half jaar buiten gebruik en over welke 600 heb jij het???Die best of 19 om die Stamford had je verloren, daar kreeg ik 600 in cash voor,toen wilde je quitte of dubbel doen enzo,ja en toen ging ‘t toch een beetje te hard voor je blijkbaar.Ik weet precies hoe het zit mannetje.Enne in Sheffield Academy kom je zeker ook niet meer hé?Schijn je hier en daar ook nog behoorlijk wat spelertjes,coaches,trainingsuren en hotelovernachtingen te moeten betalen,waarom ga je niet eens langs die Engelsen en Chinezen kunnen niet wachten je weer te zien.Succes oplichter!

          /   Beantwoorden  / 
  10. Wai - Lok

    Nou , MLDtje wat die engelsen betreft , dat gaat jou weinig aan verder mijn sponsoren zijn af n toe wat laat van betalen maar gelukkig is ook dat weer behoorlijk rechtgetrokken en gezien mijn laatste resultaten daar ben ik ook gewoon dit en het volgende seizoen aardig safe om daar te kunnen slapen eten drinken uiteraard snookeren en financieel ruim rondkomen ( waarschijnlijk iets beter dan jij ) aangezien 1 velg van mijn auto al iets meer is als heel jouw koekblik wat ik vernomen heb waar je in rijd !!
    Wat die chinezen betreft , dat heeft met werken te maken want buiten mijn dagelijkse 7 trainingsuren , werk ik ook gewoon en zijn er producten die niet betaald worden dus lever ik ze ook niet , dus die chinezen kunnen wat mij betreft de boom in !! Maar zoals eerder gezegd dat gaat een beetje boven jouw pet daar heb jij niks mee te maken en al helemaal niet om die bedragen waar ik het over heb met mijn zakenpartners . Als wij terug kijken naar die zogenaamde gewonnen partij van jou om die stamford , je had naar het casino moeten gaan die dag had je aardig wat kunnen verdienen denk ik met al dat geluk dat jij had !! Hahahaha broekie , zie jou graag nog een keer verschijnen in mijn loods , muren , plafond , vloer en uiteraard tafel en verlichting staan er gewoon weer strak bij iets strakker als jouw trainingslocatie in ieder geval hahaha dat kromme krakende ouwe klotegebouw , kraakpand , die houd het ook waarschijnlijk niet lang uit en al helemaal niet als jij je watertje van huis meeneemt iedere keer Lampedanser !! mazzel sappie !!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Der Lasse

    Hallo Snookerfans,
    Ich habe es ein bisschen angeschaut hier am Dutch Blog und von meine Hollandisschen Freunde gehort das ei im Kopf kranke Chinesen hier Fairytales verkauftet.Ich komme seit jahren im Snookerakademy in Sheffield und Gloucester und nicht einen Persone hatt von der Chinese Wai-Lok Ting gehort.Jetzt will ich der Challenge mit diesem Phantom angehen mit mir zu spielen in Deutschland von Kiel bis Munchen bis Berlin bis Oberhausen oder im Snookerakademy und seiner gross gefullte Wallet mit zu nehmen,weil ich sein letzte Pennies inkassieren wurde.Euer.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Wai - Lok

    Ik heet geen wai lok ting maar gewoon wai lok en wie zegt er dat ik duits praat slimme !! Of nederlands of engels graag aangezien dat de tweede taal is in dit land en weet verder niet in welke akademy jij rond heb geneuzeld maar denk dat mijn naam aardig gerespecteerd word in sheffield . maar ja aangezien jij alleen maar duits ken kom je geen steek verder in sheffield hoor , ben ik bang . . . heb me eigen loods in den haag en ga geen moeite doen naar duitsland toe te komen om tegen 1 of andere herr ow nee derr lasse te spelen mooie kopfkranke retrofuhrer , wat wil je dan .

      /   Beantwoorden  / 
  13. willem

    Tis weer gezellig hier…

      /   Beantwoorden  / 
  14. Beste Vriend

    Hey Willempie, vanavond weer effe naar t’plein keihard door die muziek heen knallen!!!Gr. van èèn van je beste vrienden>.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Schoorsteenveger147

      Volgens mij ben jij die Chinees die vorige week een dakpan op z’n hoofd kreeg toen ik aan ‘t werk was bij Florance in Warmond en heb je nu de naweeen.Ik zal effe langs het ziekenhuis gaan en een scannetje van het binnenste in je schedel laten maken mafkees!

        /   Beantwoorden  / 
  15. Simon

    Misschien tijd om dit topic te sluiten Eric?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rik

      Het feit dat er nog geen verslag op dit blog staat omtrent de finale van Shanghai zegt mij genoeg. Of die van het relletje tussen Mark en Eirian.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martijn

        Een relletje? vertel es…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rik

          Nja ik overdrijf misschien, maar Mark haalde ff flink uit naar de ref nav het voorval in frame 17. Selby lag dus gesnookerd achter bruin, en speelde alles of niets waarbij de cue ball zowel een rode als de roze bal raakte, iets wat denk ik volgens de regels een foul zou betekenen. Uiteindelijk herzag Eirian deze beslissing, callde toch geen foul, en Mark was er daarna niet meer bij met z’n gedachten. Om vervolgens zijn verlies in de handen van de ‘joke referee’ te schuiven.
          Zie hier: http://uk.eurosport.yahoo.com/12092011/58/williams-joke-referee-cost-shanghai-title.html

            /   Beantwoorden  / 
          1. bas de vos

            Allebei tegelijkertijd geraakt….rood en roze

            geloof me, ik heb er verstand van hahaha

            dus eehhhh….gewoon ff verder spelen.

              /  
          2. Richard

            Was eerst roze. En zeker als je de banen bekijkt hoe de rode en roze lopen.

              /  
          3. Martijn

            Williams moet niet zo zeuren. Het is een foul als de ref zegt dat het een foul is en dus was het geen foul. Zo staat het in de regels.
            Een beetje prof zet het uit z’n hoofd en gaat verder met waar hij mee bezig is. Williams had daar blijkbaar moeite mee (zal het benauwde weer geweest zijn) en geeft vervolgens anderen de schuld van al zijn eigen fouten.
            Zo had hij die lastige rode langs de band niet aan hoeven nemen na de omstreden foul en de matchclinching groene had hij ook zeker niet hoeven missen.

              /  
          4. Richard

            Hij heeft daarna kansen genoeg gehad. Vooral toen hij een frame winning chance had. En mistte toen een simpele groene. Het is Williams zijn eigen schuld. Een beetje prof vergeet het en gaat gewoon verder. En nam uiteindelijk een moeilijke rode aan langs het bandje. Met alle risico van dien. Ik heb geen medelijden.

              /  
  16. Martijn

    wat een toestand zeg. jammer dat de uitzendtijden zo anders waren dan wat in de tvgids stond. Veel te kort opgenomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.