Shanghai Masters: Dale met moeite voorbij wildcard Cao

De traditionele wildcard-ronde van de Shanghai Masters is vandaag zonder verrassingen verlopen: alle acht Main Tour-spelers wonnen van hun lokale opponent.

De meeste moeite had Dominic Dale, die aanvankelijk zijn draai absoluut niet kon vinden tegen Cao Xinlong. De Welshman kwam met 0-2 achter maar won uiteindelijk wel, met 5-3.

Dale raakte in die beginfase zó gefrustreerd van zijn eigen spel, dat hij in frame twee stug bleef proberen om de acht (!) snookers te leggen die hij toen al nodig had.

…Dale pakt zijn eerste frame tegen Cao en gaat nog met 5-3 winnen…

Cao ging onverstoorbaar door en miste even later zelfs een uitstekende kans op 0-3, waarna Dale tot zijn opluchting nog tot 2-2 kon ophalen voor het interval.

Ook in het tweede deel bleef Cao een lastige tegenstander. Dankzij een century in frame zeven en winst in een scrappy achtste frame wist Dale het vege lijf te redden.

Ook Michael Holt had het niet makkelijk: na 3-3 werd het 5-3 tegen Cai Jianzhong.

Nigel Bond liet zich niet verrassen (5-2 zege) door U21-wereldkampioen Thanawat Thirapongpaiboon, die volgend seizoen weer op de Main Tour terugkeert.

Robert Milkins imponeerde met breaks van 70, 60, 109, 74 en 89 tegen Tang Jun in een partij, die welgeteld 54 minuten in beslag nam.

En James Wattana versloeg Jin Long met 5-1 en mag het morgen in de eerste echte ronde gaan opnemen tegen Ronnie O’Sullivan.

Kijk voor de uitslagen en het speelschema bij World Snooker.

[picture Dominic Dale © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Ook Thirapongpaiboon krijgt wildcard Shanghai Masters
Lees ook:German Masters: deelnemers bekend, loting nog niet
Lees ook:Thana-wat?
Lees ook:WK-21: Thirapongpaiboon en Saengkham in finale
Lees ook:Thirapongpaiboon pakt U21 wereldtitel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.