Spelers onder 45 niet meer welkom op WK senioren

De minimum leeftijd voor het World Seniors Championship wordt opgekrikt naar 45 jaar. Spelers als Stephen Hendry, Ken Doherty en Peter Ebdon mogen dus voorlopig niet meer meedoen.

Dat schrijft Pro Snooker Blog. Het artikel noemt geen bron, maar uit reacties van onder anderen Neal Foulds en Jimmy White op Twitter blijkt dat het nieuws inderdaad klopt.

De reden om de limiet met vijf jaar te verhogen zou zijn om de generatie toppers van de jaren ’70 en ’80 meer kans te geven een paar partijen te winnen.

Het World Seniors Championship werd afgelopen jaar nieuw leven ingeblazen op initiatief van Joe Johnson, de wereldkampioen van 1986.

Aan die eerste editie namen met Johnson (nu 59 jaar), Dennis Taylor (62) en Cliff Thorburn (63) slechts drie spelers deel die al geruime tijd met pensioen waren.

Zij waren bij voorbaat kansloos tegen de overige deelnemers, die nog actief waren op de Main Tour of daar pas net enkele maanden eerder waren gestopt (John Parrott).

Overigens werd het toernooi gewonnen door de toen 48-jarige White.

Door de limiet naar 45 jaar te verhogen, zullen nog steeds enkele Main Tour-spelers kunnen aantreden, zoals White, Steve Davis, Nigel Bond en Tony Drago.

Andere spelers zullen nog geduld moeten hebben. Afgelopen jaar speelden Peter Lines, Joe Swail en Dave Harold de voorrondes, en Doherty en Ebdon de eindronde.

Zij zullen dit jaar allemaal ontbreken. Evenals Hendry, die overigens vorig jaar zèlf al voor de eer bedankte omdat hij zich nog niet als een senior ziet.

Volgens Snooker Scene-journalist David Hendon was het altijd al de bedoeling om de leeftijdsgrens bij 45 te leggen, maar wilden de organisatoren zo veel mogelijk echte wereldkampioenen aan de start van de eerste editie om hun event op de kaart te zetten.

Het World Seniors Championship vindt dit jaar plaats op 5 en 6 november.

Lees ook:WK senioren: titelverdediger White opent tegen Knowles
Lees ook:WK-senioren: De terugkeer van Hendry
Lees ook:WK-senioren: Favorieten door naar kwartfinales
Lees ook:WK-senioren: Steve Davis stuit op Cliff Thorburn
Lees ook:Jimmy White wint WK-titel voor senioren

Eén reactie op “Spelers onder 45 niet meer welkom op WK senioren

  1. Joris

    Hoop dat de IBSF deze hogere leeftijd ook gaat overnemen, straks zijn er alleen nog maar senioren

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.