O’Sullivan koploper, Murphy slechts 93e op PTC-ranglijst

Aan de vooravond van de Paul Hunter Classic in Duitsland heeft World Snooker de PTC-ranking na de eerste drie toernooien gepubliceerd.

Ronnie O’Sullivan, die in juni het eerste event won, is koploper met £11.700. Hij wordt op de voet gevolgd door Judd Trump en Ben Woollaston, niet geheel toevallig de beide andere spelers die al een toernooi wonnen.

Opvallend is de lage klassering voor Shaun Murphy, die vorig jaar aan kop van de ranglijst eindigde en ook op de afsluitende PTC Grand Finals zegevierde.

De Engelsman bungelt voorlopig op een 93e plek.

Dat zegt uiteraard nog niet zo veel. Een toernooizege levert £10.000 op. Dus wie in Fürth de titel pakt, klimt in één keer naar de top-5. Dat zou ook voor Murphy gelden.

Luca Brecel is 53e met £800 en deelt die positie met de snookergrootheden Stephen Hendry en Steve Davis. Björn Haneveer, die de PTC’s 2 en 3 miste vanwege een schouderblessure, staat 63e met £600.

De volledige ranglijst (PDF) vind je op de site van World Snooker.

De Paul Hunter Classic is het vierde PTC-event van het seizoen en begint vandaag met de eerste twee rondes voor amateurspelers, onder wie zes Nederlanders en twee Belgen.

Vanaf de derde ronde morgen verschijnen ook Main Tour-spelers aan de start. Het speelschema en de livescoring vind je eveneens bij World Snooker.

Lees ook:The Captain is back, Carter wint PHC
Lees ook:PHC: Haneveer exit, Murphy en White verder
Lees ook:Shaun Murphy op tijd hersteld voor PHC
Lees ook:Selby tegen O’Sullivan in halve finales PHC
Lees ook:Liefde op het tweede gezicht voor Joe Swail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.