Lee onttroont Walden en wint General Cup

De General Cup International is vanochtend in Hong Kong gewonnen door Stephen Lee, die in een vreemde finale titelverdediger Ricky Walden met 7-6 versloeg.

Met breaks van 87 en 90 nam Lee vlot een 3-1 voorsprong, voordat Walden de spanning terugbracht. De volgende drie frames kwam hij er echter niet meer aan te pas.

Op 6-2 leek Lee de zege op zak te hebben. Maar in tegenstelling tot de info op de officiële website, die best-of-11 vermeldt, bleek de eindstrijd plots best-of-13 te zijn geworden.

…Lee troeft Walden af in de finale van de General Cup in Hong Kong…

Walden rook zijn kans, vond eindelijk zijn ritme en won vier frames op rij.

Zo stond het ineens 6-6 en moest een decider de beslissing brengen. Toen sloeg Lee genadeloos toe en pakte alsnog de winst met een break van 108.

Aan het spel was te zien dat het een invitatietoernooi betrof. Vooral Lee probeerde steeds weer erg riskante ballen waar hij in een rankingevent nooit voor zou gaan.

Dat leverde natuurlijk een aardig schouwspel op, maar het gaf ook Walden de kans nog terug in de partij te komen na een achterstand van vier frames.

Lee verdiende met zijn zege 50.000 Hong Kong dollar, circa 4500 euro. Walden verdiende 25.000 HK dollar plus 20.000 voor zijn hoogste toernooibreak van 128.

Lees ook:Lee en Walden naar finale General Cup
Lees ook:Neil Robertson wint General Cup in Hong Kong
Lees ook:Ricky Walden zet Liang Wenbo op z’n nummer
Lees ook:General Cup: Robertson grijpt laatste strohalm
Lees ook:Ali Carter maakt rentree bij General Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.