Verhaas geeft mening over Ronnie’s bizarre maximum

Wat vindt referee Jan Verhaas eigenlijk van die ongelooflijke maximumbreak van Ronnie O’Sullivan in zijn wedstrijd afgelopen week?

Kijktip: Verhaas komt er maandagavond zelf over vertellen in het VPRO-programma Holland Sport van Wilfried de Jong om 20.30 uur op Nederland 3.

Het was O’Sullivans tiende officiële max, waarmee hij nu alleen aan kop gaat van het eeuwige 147-klassement; Stephen Hendry staat op negen.

Voor wie het allemaal gemist heeft, hier nogmaals beelden en commentaar van de BBC.

Door mijn afwezigheid heeft het traditionele 147 alarm afgelopen maandag niet gerinkeld. Toch is er onder deze blog wel volop over gediscussieerd.

Opmerkelijk was dat O’Sullivan al na de eerste zwarte bal aan Verhaas vroeg wat de bonus voor een 147 was – hoewel hij natuurlijk wist dat er geen extra beloning zou worden uitgekeerd bovenop de normale highbreak-prijs van £4000.

Echt bizar was dat O’Sullivan daarom op 140 King een hand gaf en de laatste zwarte bal niet wilde potten. Verhaas moest hem overhalen, zoals de Nederlander ook zelf op Twitter schreef.

En, voor zover daar nog twijfel over bestaat: de 147 is officieel, hoewel O’Sullivan zwart pas potte nadat hij King de hand had geschud.

Verhaas daarover op Twitter: “Just to clear the air, the ref’s in charge and decides when a match is finished. The 147 stands.”

Overigens was het natuurlijk wel gewoon een fabuleuze break van O’Sullivan.

Opvallend vind ik trouwens dat Verhaas wel érg vaak de referee van dienst is bij controversiële momenten rond The Rocket.

Zo was de Nederlander ook de leidsman in 2006, toen O’Sullivan in het zesde frame plotseling opgaf in zijn kwartfinalepartij van het UK Championship tegen Hendry.

En Verhaas stond vorig jaar ook al aan tafel bij de omstreden miss-controverse met O’Sullivan in de halve finale tegen John Higgins tijdens – alweer – het UK Championship.

Lees ook:Jan Verhaas in WPBSA-bestuur gekozen
Lees ook:Referee Tabb: “Rory en ik knikken naar elkaar”
Lees ook:Verhaas: “Ronnie gaat me terugpakken”
Lees ook:Referee Jan Verhaas mag opnieuw WK-finale leiden
Lees ook:O’Sullivan krijgt £8000 boete voor tweets, wangedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.