Wisselend succes bij start Europees kampioenschap

snooker symboolfoto 8Zowel de Nederlandse als de Belgische afvaardiging is vandaag het EBSA Europees kampioenschap in Boekarest met wisselend succes gestart.

Voor beide landen viel de balans licht positief uit met elk vier overwinningen tegenover drie nederlagen.

Bij de heren wonnen Mario Wehrmann en de beide nationale kampioenen Roy Stolk en Luca Brecel zonder al te veel problemen: telkens kwam 4-0 als eindstand op de borden.

Stolk vestigde daarbij de aandacht op zich met een break van 94 in het afsluitende frame tegen Aram Bernaus uit Spanje. Alleen Lasse Münstermann ging daar later met een serie van 105 nog overheen.

Trouwens, 4-0 werd het ook bij René van Rijsbergen, gisteren nog halve-finalist op het International Open, maar dan helaas voor zijn tegenstander Mario Fernandez uit Ierland.

Kevin van Hove tot slot ging met 4-2 onderuit tegen Sascha Lippe, die eergisteren nog door Manon Melief uit het International Open werd geknikkerd.

Melief op haar beurt startte in het damestoernooi met een ongelukkige 3-2 nederlaag in een taaie partij tegen Andrea Pihurik, voormalig nationaal kampioene uit Oostenrijk.

Ook Kirstin Coun staat na de openingsdag nog met lege handen. De Vlaamse verloor kansloos van de Franse kampioene Sandrine Vlamynck, 3-0.

Titelverdediger Wendy Jans daarentegen was vlot klaar met de Roemeense Alexandra Grigorut, 3-0. Jans scoorde een break van 39, voorlopig de hoogste van het damestoernooi.

Bij de masters moest Sander Tierolf meteen twee keer aan de bak. Een lach en een traan: hij won er één met 3-0 en verloor de ander met 3-1.

Ook voor de Belgische masters was er winst en verlies: Peter Vertommen en Kurt Desplenter klopten hun Roemeense tegenstanders elk met 3-0. Maar Frederic Letecheur ging met dezelfde score onderuit tegen Tony Mifsud.

Kevin Chan tot slot kreeg vanavond na een kwartier wachten de 3-0 zege cadeau: zijn beoogde tegenstander Bratislav Krustev uit Bulgarije kwam niet opdagen.

Lees ook:Tierolf knap verder, Melief en Chan eruit op EK
Lees ook:Succesvolle tweede dag van EK in Roemenië
Lees ook:Wendy Jans krijgt wildcard voor World Open
Lees ook:WK-amateurs: Nederland en België scoren 10 op 13
Lees ook:Wendy Jans Belgisch Kampioene 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.