WK-finale: Robertson begint slotdag met 9-7 voorsprong

Neil Robertson heeft op het Betfred.com wereldkampioenschap het tweede deel van de finale gedomineerd. Hij won vanavond zes van de acht frames tegen Graeme Dott.

Met die prestatie poetste de Australiër zijn 3-5 achterstand die hij eerder op de dag had opgelopen, helemaal weg. Hij begint morgen de slotdag van de WK-eindstrijd met een 9-7 voorsprong.

Wereldkampioen wordt de speler die als eerste 18 frames heeft gewonnen.

world champs - dott-robertson session 2

…Dott heeft net rood naar een middenpocket gemist in frame vijftien…

Onder toeziend oog van zijn vandaag uit Australië overgekomen moeder Amanda startte Robertson voortreffelijk aan de avondsessie.

Ondanks zijn achterstand straalde hij zelfvertrouwen uit. Hij won de eerste vijf frames, al had Dott in twee daarvan goede kansen. Een frame werd zelfs pas op een respotted black beslist.

Daarmee kwam Robertson op 8-5 en leek hij over Dott heen te gaan lopen. Totdat zijn concentratie hem in de steek liet en hij onnodige fouten begon te maken die Dott weer terug in de partij hielpen.

De Schot won gelukkig het 14e frame toen Robertson onverwacht een eenvoudige rode naar een middenpocket miste.

Ook frame vijftien pakte Dott nadat Robertson een geweldige plant met twee rode ballen liet volgen door een onbegrijpelijk gemiste zwarte vanaf de spot.

Dott kreeg een goede kans om zelfs met 8-8 te gaan overnachten. Hij verkeek zich echter op een rode bal naar een middenpocket en raakte met zijn speelbal eerst blauw, waarna Robbo er alsnog 9-7 van kon maken.

Daarmee gaat deze finale een onvoorspelbare ontknoping tegemoet. Dott was vanmiddag sterker, Robertson vanavond. Het zou wel eens een lange dag kunnen worden morgen…

(picture Dott | Eurosport Player © 2010 snooker.blog.nl)

Lees ook:UK Ch’ship: Robertson op voorsprong tegen Bingham
Lees ook:Ronnie O’Sullivan bijna zeker van eindstrijd
Lees ook:Barry Hawkins nieuwe Shoot Out-kampioen
Lees ook:Robertson en Carter starten World Open met zege
Lees ook:WK-finale: Robertson houdt twee frames voorsprong, 12-10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.