Alex Higgins op tijd uit ziekenhuis voor Snooker Legends-tour

logo snooker legendsVandaag gaat in Sheffield de Snooker Legends-tour van start… met Alex Higgins. Het had maar weinig gescheeld of de toernooicyclus had zonder zijn grootste publiekstrekker moeten beginnen.

De wereldkampioen van 1972 en 1982 werd vorige week woensdag na een routinebezoek opgenomen in het ziekenhuis van Belfast.

Britse kranten schreven meteen dat de 61-jarige Higgins, al jaren geteisterd door een slechte gezondheid, zou vechten voor zijn leven.

Zo erg was het niet helemaal. Maar de verzwakte Higgins, die aan een stevige verkoudheid leed en eigenlijk alleen medicijnen kwam ophalen, moest bijna een hele week in het hospitaal verblijven.

Pas dinsdag werd hij ontslagen. Voor The Hurricane bestond er echter geen twijfel dat hij twee dagen later in Sheffield zou gaan aantreden.

En de organisatie heeft inmiddels bevestigd dat Higgins vanavond gewoon meespeelt met onder anderen Cliff Thorburn, Jimmy White en John Parrott.

Ik heb daar een dubbel gevoel bij, zoals ik hier al eens beschreef.

Mede dankzij Higgins was de Crucible voor dit evenement vlot uitverkocht. Velen willen hem nog een keer aan het werk zien.

Dat is prachtig, en het pleit voor hem en zijn liefde voor het snooker dat hij er vanavond staat. Maar het beeld vanavond kan ook menig mooie herinnering vertroebelen.

Lees ook:Weer nieuw legends-of-snooker toernooi (update)
Lees ook:The Grinder kan het nog steeds
Lees ook:WK senioren: Cliff Thorburn vervangt Alex Higgins
Lees ook:Ronnie en Jimmy openen Snooker Legends-seizoen
Lees ook:Helden van toen opnieuw in Crucible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.