De ene Belg is de andere niet

logo-sangsom-6-redOp deze plek ga ik niet al het gemiste snookernieuws van afgelopen week herkauwen (klik maar op de linkjes in dit bericht van donderdag), maar op één onderwerp wil ik nog wel even terugkomen.

Tegelijkerijd met alle EBSA-evenementen werd er op Malta ook gestreden om kwalificatie voor de Sangsom 6-Red World Grand Prix in Bangkok.

Zoals bekend waren er voor Europese amateurs vier startbewijzen te vergeven. En hoewel Luca Brecel geen enkele partij in dat kwalificatietoernooi verloor, heeft toch geen Vlaming zich weten te plaatsen.

Wat was er aan de hand?

Brecel won al zijn partijen in voorrondegroep B. En dat tegen niet de minste tegenstanders: Alex Borg (3-2), Michal Zielinski (3-1) en Sascha Lippe (3-2).

Toch besloot de 15-jarige speler uit Lanklaar het na die voorronde voor gezien te houden. Volgens zijn eigen website omdat er sprake was van “een misverstand”.

Brecel kan zelf in juli niet afreizen naar Thailand, maar verkeerde in de veronderstelling dat hij een startbewijs voor (een andere speler uit) België in de wacht kon slepen.

De EBSA bleek daar echter anders over te denken: een startbewijs is persoonsgebonden. Brecel zou dus geen andere speler in zijn plaats aan het toernooi in Thailand mogen laten deelnemen.

Daarop zag groepswinnaar Brecel van verdere deelname aan het kwalificatietoernooi af. En omdat landgenoot Jurian Heusdens niet door voorrondegroep D kwam, heeft geen Vlaming zich weten te plaatsen.

(Trouwens ook geen Nederlander: die namen niet eens deel aan de EBSA-toernooien op Malta.)

Uiteindelijk sleepten Scott MacKenzie, Jamie Jones, James McBain en Sam Craigie wél de startbewijzen voor de 6-Red World Grand Prix in de wacht.

Lees ook:Speel jij tegen Jimmy White in Bangkok?
Lees ook:Kans op revanche voor Brecel tegen Devaney (update)
Lees ook:Malta weer even middelpunt van snookerwereldje
Lees ook:Brecel ook tegen Pinches op 6-2 voorsprong
Lees ook:Wesley Pilgrims presteert goed op EK -17

2 reacties op “De ene Belg is de andere niet

  1. Martijn

    Vreemde en onlogische klinkende veronderstelling…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    pffff excuses voor de schrijffouten…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.