Brecel gaat Europese U19-titel verdedigen in Malta

logo ebsaDe zes tegenstanders van Luca Brecel in de groepsfase van het Europees kampioenschap voor spelers tot 19 jaar, eind deze maand in Malta, zijn bekend.

De 15-jarige titelverdediger uit het Vlaamse Lanklaar neemt het onder anderen op tegen de Schot Eden Sharav en tegen David Cassidy, Iers U16-kampioen.

Dat blijkt uit de groepsindeling die de EBSA op haar site heeft gepubliceerd. Naast Brecel zijn nog vier Belgische talenten van de partij in Malta. Nederlandse spelers ontbreken op het toernooi.

Ook Julius Grauls, Angelo Eyckmans, Nicky Godeyne en Jurian Heusdens doen een gooi naar de U19-titel, die in beginsel recht geeft op een Main Tour-ticket.

Brecel won de titel vorig jaar in Sint-Petersburg. Als 14-jarige mocht hij zijn gewonnen Main Tour-ticket echter niet verzilveren: alleen spelers van 16 jaar of ouder worden tot het profcircuit toegelaten.

Brecels tegenstander in de finale van vorig jaar, Michael Wasley, speelt niet mee in Malta: de Engelsman vierde in februari zijn 20e verjaardag.

Lees ook:Minimum leeftijd profs verdwijnt (te laat voor Luca)
Lees ook:Groepsindeling EK-21 bekend
Lees ook:EK 2010: Wie boekt een ticket naar Boekarest?
Lees ook:Volg Stolk tegen Brecel live op internet
Lees ook:EK-21 bij laatste 64 aanbeland, 5 spelers door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.