Eindsprint Ding is Carter te machtig

Met zijn 8-7 voorsprong was Ali Carter slechts één frame verwijderd van een plek in de halve finale van het Pukka Pies UK Championship. Maar Ding Junhui gunde hem daarna geen punt meer, scoorde zelf formidabele breaks van 95 en 76 en trok de partij alsnog naar zich toe, 9-8.

The Captain kende een vliegende start: hij begon met een century (zijn 100e) en liep naar 3-0 uit. Later stond Carter 7-5 en 8-7 voor, maar de Welsh Open-kampioen zal dit kalenderjaar niet zijn tweede rankingtoernooi winnen.

Ding staat erom bekend last te hebben van zenuwen als het erop aankomt. Daarvan was tegen Carter niets te merken; uitgerekend in de spannende slotfase speelde de Chinees zijn beste snooker.

Zijn beloning? Een halve finale tegen Stephen Maguire!

uk champ - maguire-lines

…Maguire klopte Lines en neemt het in de halve finale op tegen Ding…

De Schot, in 2004 al eens winnaar van het UK Championship, was jarenlang een angstgegner voor Ding. Pas bij de Grand Prix eerder dit jaar slaagde de Chinees er eindelijk eens in van Maguire te winnen.

Maguire had weinig moeite met Peter Lines, de verrassing van het toernooi tot nu toe. Bij het interval stond de Schot al met 6-2 voor. Hij maakte daar 7-2 van, voordat Lines een comeback startte en drie frames op rij won.

Verder liet Maguire het niet komen. Met een century van 108 en een break van 43 in het slotframe maakte hij een eind aan de partij – en aan Lines beste toernooi uit diens carrière.

Donderdag staan de resterende kwartfinales op het programma: Ronnie O’Sullivan tegen Mark Selby en John Higgins tegen Liang Wenbo.

(foto Maguire © Eurosport Player)

Lees ook:Wuxi Classic: Ding laat Chinezen juichen
Lees ook:100e century voor Ali Carter
Lees ook:Ding bereikt tweede rankingfinale op rij
Lees ook:Ali Carter drie frames verwijderd van WK-finale
Lees ook:Carter in WK-finale na winst op Maguire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.