Zijn de pockets groter op de Main Tour?

Zou het dan toch waar zijn? Hebben snookertafels op de Main Tour inderdaad iets grotere pockets dan normaal? Dat maakt de kans op hoge breaks – en dus aanvallend spel – groter. Daarmee zou snooker aantrekkelijker worden voor tv-kijkers.

Volgens Liang Wenbo zijn de pockets in de World Snooker Academy in elk geval nauwer dan die van de toernooitafels. Dat schrijft Luca’s vader Carlo Brecel vandaag op het Belgische Snookerforum.be. Luca trainde afgelopen week in de Academy met Wenbo, Ding Junhui en Liu Chuang.

stephen hendry - 147

…Mis! Oh nee, toch niet… Deze plant helpt Hendry op weg naar zijn 147 tijdens het WK… 

Over de te grote pockets op de Main Tour doen al langer geruchten de ronde. Vooral tijdens het afgelopen wereldkampioenschap staken ze de kop op.

Jarenlang stond het recordaantal centuries tijdens een WK snooker op 68. Dit jaar ging dat record plotseling aan diggelen, en dat gebeurde al halverwege de kwartfinales.

Op dat moment moesten er dus vijf lange partijen worden gespeeld: twee best-of-25 kwartfinales, twee best-of-33 halve finales en een best-of-35 finale, en toch was dat andere jaren zo onbereikbare record al verbroken.

Ik weet niet wat er klopt van die geruchten. Wel weet ik dat ik me tijdens het WK meermaals verbaasd heb over onzuivere ballen die er toch in gingen.

Vooral de plant van Stephen Hendry tijdens zijn maximumbreak vond ik verdacht. Die rode bal leek er duidelijk naast te zitten en je hoorde BBC-commentator John Virgo ook “No!” zeggen.

Van dat moment heb ik bovenstaand screenshot gemaakt. Of bekijk hier de hele break op YouTube; op 2:55 zie je de bewuste pot. Oordeel zelf…

Overigens spelen behalve de grootte van de opening nog andere factoren een rol. Zo bepaalt bijvoorbeeld ook de veerkracht van de banden hoe toeschietelijk een pocket uiteindelijk is.

Lees ook:De pockets hebben er zin in
Lees ook:SnooKort: Hey, Hendry’s huis te huur!
Lees ook:World Snooker zoekt nieuwe locatie voorrondes
Lees ook:WK senioren: Steve Davis door naar kwartfinales
Lees ook:Denkt Stephen Hendry aan een comeback?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.