Geen nieuwe Schotten op Main Tour

vlag-schotlandEr kunnen voorlopig geen talenten uit Schotland meer naar de Main Tour doorstromen. Jarenlange bestuurlijke chaos in het Schotse snooker heeft World Snooker nu doen besluiten de deur voor spelers uit dat land met ingang van komend seizoen dicht te gooien.

De maatregel heeft uiteraard geen gevolgen voor Schotten die al op de Main Tour spelen (zoals Stephen Hendry, John Higgins, Stephen Maguire en Graeme Dott), maar raakt wel jonge talenten als Anthony McGill, die strijden voor een plek in het profcircuit.

Vóór dit rigoureuze besluit heeft World Snooker meermaals geprobeerd te bemiddelen. Nu ziet de bond af van verdere pogingen en dwingt ze de Schotten zélf orde op zaken te stellen.

Het gaat te ver om de hele kwestie hier uit te diepen. Kern van het probleem is dat er twee nationale bonden naast elkaar functioneren (hé, waar hebben we dat eerder gezien…?) en dat er onverklaarbare financiële tekorten zijn ontstaan.

World Snooker heeft de Schotse bestuurders deze week per brief laten weten dat de WPBSA zich na enkele mislukte bemiddelingspogingen niet meer met de zaak zal bemoeien.

De deur voor Schotse spelers gaat pas weer open als er één nationale bond over is, die aantoonbaar de steun en het vertrouwen van de leden (de Schotse snookerspelers dus) geniet.

Dat is dramatisch nieuws voor Schotse talenten met reële uitzichten op promotie naar de Main Tour. Voor hen is het te hopen dat het gezond verstand bij de bestuurders na jarenlange onenigheid nu eindelijk voorrang gaat krijgen.

Het zou diep triest zijn als jonge spelers hun profcarrière door incompetentie van de nationale bestuurders om zeep geholpen zien worden nog voordat die is begonnen.

Lees ook:Nieuwe hoop voor Schotse talenten
Lees ook:Bond naar Rusland maar niet als spion
Lees ook:Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School
Lees ook:Q School: Tony Knowles wil terug op Main Tour
Lees ook:Stephen Lee wil gaan coachen in China

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.