Wenbo klopt titelverdediger Walden

De Shanghai Masters krijgt een nieuwe winnaar. Titelverdediger Ricky Walden vloog er zojuist uit tegen een opnieuw voortreffelijke Liang Wenbo. Het werd 5-3 voor de Chinees. In de halve finale mag hij het gaan opnemen tegen Shaun Murphy, die Ken Doherty met liefst 5-0 klopte.

Walden weerde zich dapper met breaks van 103 en 122. Maar Wenbo speelde overtuigend. Vooral de break waarmee hij het vijfde frame won, was fenomenaal. Als daarvan een clip op YouTube opduikt, zal ik deze hier zeker posten.

Wat me vooral opviel, is de volwassenheid in het spel van Wenbo. De jonge Chinees stond er toch om bekend dat hij gaat voor elk bal die in theorie te potten zou kunnen zijn.

Die té aanvallende spelstijl lijkt hij nu enigszins verlaten te hebben. Op sommige momenten vandaag zag ik hem een keurige safety achter de baulk-kleuren spelen waar hij vroeger eerder voor een riskante long pot zou hebben gekozen.

Ben benieuwd hoe Wenbo zich houdt tegen Murphy, die aan een ongelooflijke reeks bezig is. In zijn drie partijen tot nu verloor Murphy welgeteld één enkel frame: 5-1 tegen Michael Holt, 5-0 tegen Jamie Cope, en vanochtend 5-0 tegen Doherty.

Murphy, vorige maand nog geveld door de varkensgriep, heeft dit toernooi aan een halve kans genoeg om een frame te winnen. Zo ook tegen Doherty, voor wie het toch een succesvol evenement was na het extreem teleurstellende afgelopen seizoen.

Murphy scoorde half-century breaks van achtereenvolgens 75, 68, 62 en 53, voordat hij de partij met een formidabele 123 uitmaakte.

Vanmiddag gaan Ronnie O’Sullivan en Ding Junhui, en John Higgins en Ryan Day uitmaken wie de andere halve-finalisten worden.

Lees ook:Masters-kwalificatie: Walden favoriet bij bookmakers
Lees ook:Wenbo en Walden naar finale in Hong Kong
Lees ook:Ricky Walden zet Liang Wenbo op z’n nummer
Lees ook:Jogia en Milkins verrassende finalisten Pro Challenge
Lees ook:WK: Titelverdediger O’Sullivan simpel door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.