Whirlwind wervelt naar toernooizege in Bangkok

Na een moeizame start in het toernooi heeft Jimmy White, bijgenaamd de Whirlwind, zojuist verrassend de Sangsom 6-Red World Grand Prix 2009 in Bangkok op zijn naam geschreven. De 47-jarige Engelsman was landgenoot Barry Hawkins in een spannende finale met 8-6 de baas.

Hawkins kwam snel op 2-0 voordat White het initiatief overnam. Hij scoorde onder andere een 61-break op weg naar een 6-4 voorsprong. Hawkins kwam nog wel terug tot 6-6, maar White pakte vervolgens twee close frames die hem de zege opleverden. Behalve een gigantische trofee neemt White ook een cheque ter waarde van 1 miljoen bath (circa € 20.000,-) mee naar huis.

Eerder deze week leek White nog niet bepaald tot de favorieten voor de titel te behoren. In de groepswedstrijden verloor hij van tegenstanders als Mohammed Mustafa Shehab uit de VAE en Issara Kachaiwong uit Thailand. Pas in de knock-out-fase begon de Whirlwind te wervelen met zeges op hoger gerangschikte spelers als Shaun Murphy, Ricky Walden (die het toernooi vorig jaar won), Mark King en Mark Williams. Tevens scoorde hij een 75-break, de hoogst mogelijke score in een frame met zes rode ballen.

Het was de tweede finale in korte tijd voor White. In mei haalde hij de eindstrijd van het World Series of Snooker event in Killarney, Ierland. Toen verloor hij kansloos van Murphy, 5-1.

Lees ook:White tegen Hawkins – linkshandige finale in Bangkok
Lees ook:White scoort maximum, verliest van Harold
Lees ook:WK 6-reds: Barry Hawkins strandt in groepsfase
Lees ook:Whirlwind White wint World Series
Lees ook:World Open: Murphy vergroot zorgen White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.