Interconnect de Dieze kampioen eredivisie, Snookerij 0 degradeert

Interconnect de Dieze is vandaag kampioen geworden van de eredivisie 2014-2015. Met een 7-2 winst op Snookersociety Doetinchem wisten zij de concurrentie uit Maassluis, Amigio 1/Inpower, voor te blijven. De degradatiestrijd is verloren door Snookerij 0 uit Leiden. 

vlnr Joris Maas, Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen (c) Teampagina Interconnect de Dieze

vlnr Joris Maas, Yvan van Velthoven en Alain Vandersteen
(c) Teampagina Interconnect de Dieze

Het kampioensteam uit Den Bosch, bestaande uit Yvan van Velthoven, Joris Maas, Alain Vandersteen, Remko Boselie, Misja van Vonderen en Nick Tielemans pakt voor de tweede keer in de geschiedenis van de KNBB sectie snooker de hoofdprijs in de eredivisie. Namens het team uit de Achterhoek wist Pieter Kodde de eer te redden. Hij won van Nick Tielemans en Misja van Vonderen. Joris Maas wist alledrie zijn partijen te winnen van Kodde, Pascal Sars en Martijn Woonings. Het team uit Doetinchem was reeds gedegradeerd.

Het verschil met de nummer 2, Amigio 1/Inpower, is uiteindelijk slechts 5 punten. Het team uit Maassluis speelde vandaag uit tegen Westend in Zaandam. Het Zaanse team wist met 5-4 te winnen, waardoor Amigio genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Het team van Amigio 1/Inpower, vorig jaar met de kampioensschaal, met op de foto: Ahmeer Baksh, captain Hui-Wah van Rijsbergen, Rene van Rijsbergen, Jean-Pierre Nelemans, Tonnie Kok en Sander Tierolf

Het team van Amigio 1/Inpower, vorig jaar met de kampioensschaal, met op de foto: Ahmeer Baksh, captain Hui-Wah van Rijsbergen, Rene van Rijsbergen, Jean-Pierre Nelemans, Tonnie Kok en Sander Tierolf

Ook onderin de eredivisie was het spannend tot deze laatste ronde. Snookersociety uit Doetinchem was reeds gedegradeerd, maar de strijd om de 8e plek, en dus handhaving, ging tussen de Snookerij 0 en Pompadour. Het team uit Breda wist deze strijd te winnen, door met 5-4 van Sportcentrum Utrecht te winnen. Sportcentrum Utrecht eindigt hiermee op een derde plaats, gedeeld met Final Touch uit Amsterdam, die weer speelde tegen Snookerij 0 en met 6-3 in Leiden wisten te winnen.

De strijd om de 5e en 6e plaats werd onderling uitgevochten tussen HOB Nijmegen en de Snookerij. In Nijmegen wist het thuisteam met een 5-4 overwinning de vijfde plaats te pakken.

...Eindstand eredivisie 2014-2015...

…Eindstand eredivisie 2014-2015…

Lees ook:Interconnect De Dieze nieuwe koploper eredivisie
Lees ook:Amigio 1/Inpower is nieuwe koploper in de eredivisie
Lees ook:Eredivisie: De Dieze blijft stevig aan kop
Lees ook:De Dieze loopt puntje uit in titelstrijd eredivisie
Lees ook:Interconnect de Dieze weer aan kop in eredivisie

3 reacties op “Interconnect de Dieze kampioen eredivisie, Snookerij 0 degradeert

  1. ivo kraus

    Gefeliciteerd (belgische) Boschebollen !!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Simon

    Mannen van beneden de rivieren, gefeliciteerd met jullie titel. Helemaal terecht!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Eddy

    Gefelociteerd Den Bosch!
    Goed team en leuk om tegen te spelen. Tot volgend jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.