Opinie: zwart, wit of grijs?

Er is een nieuwe datum gepland voor de wedstrijd tussen Amigio 1/Inpower en Final Touch Amsterdam. Tot mijn grote verbazing ligt deze datum ver na het NK (14 maart).

Zoals Dr Rat al in de comments zei van dit stuk, staat dit in de reglementen:
5. Een uitgestelde wedstrijd dient uiteraard alsnog gespeeld te worden waarbij de nieuwe datum binnen 72 uur na het tijdstip waarop de oorspronkelijke wedstrijd had moeten aanvangen alsnog schriftelijk dient te worden doorgegeven aan het bondsbureau van de KNBB, wederom op straffe van een boete van € 50,-.

6. Het uiterste tijdstip waarop een uitgestelde wedstrijd moet zijn gespeeld is het eerste weekend waarin er geen reguliere competitieronde staat gepland.
Die wedstrijd had dus volgens de reglementen vandaag of morgen gespeeld moeten worden.Zelf denk ik dat deze hele zaak erg zwart/wit gezien wordt. Ja, er was overmacht door slecht weer. Dat andere teams wel de keuze hebben gemaakt om te gaan spelen, is hun eigen verantwoordelijkheid. Laten we wel wezen, als er een ongeluk was gebeurd met één van de teams, had de bond ook de wind van voren gekregen.Maar, de wedstrijd had de volgende dag gespeeld kunnen worden. De wedstrijd had vandaag of morgen gespeeld kunnen worden en er had beter gecommuniceerd kunnen worden door de bond.

(c) snooker.blog.nl

(c) snooker.blog.nl

Bij de sanctie van de Pompadour 1 was die sanctie reeds op maandag bekend. Nu is er op woensdag een mail naar de captains gegaan en is er pas op vrijdag een pers-verklaring naar buiten gebracht.

Tot slot:
Ik vind dat je als sportcommissielid of bestuurslid die ook als speler actief is,  je jezelf boven alle twijfel moet verheffen. Op dat soort spelers moeten de regels sowieso natuurlijk worden toegepast, maar bij twijfel altijd voor de “strenge” kant gaan. Net zoals een politicus ook altijd onberispelijk gedrag behoort te vertonen. Als een Tweede Kamerlid betrapt wordt op fraude bij zijn belastingaanslag, wordt hij uit zijn functie gezet, dat wordt de vuilnisman niet.

Verder is ook de vraag hoe wenselijk het is dat vier van de vijf leden van de sportcommissie uit één zaal komen. Maar zoals de KNBB bekend maakte is er aanvulling onderweg. Zou dat aanvulling zijn, of vervanging?

Lees ook:Bekercompetitie uitgesteld na talloze afmeldingen
Lees ook:Uitslag poll: spelers vragen om verandering topsportbeleid
Lees ook:Uitslag enquete teamcompetitie
Lees ook:KNBB publiceert seizoenskalender
Lees ook:Concept statuten KNBB ter inzage

Eén reactie op “Opinie: zwart, wit of grijs?

  1. ivo kraus

    “Ja, er was overmacht door slecht weer. Dat andere teams wel de keuze hebben gemaakt om te gaan spelen, is hun eigen verantwoordelijkheid”

    Nee, dat is niet zo. Er was geen overmacht, dat is weeralarm (code rood) en geen code oranje. Dit is letterlijk wat in de reglementen staat.

    Ook wij hebben getwijfeld of we wel of niet de weg op moesten, maar voelden ons min of meer “gedwongen” i.r.t. het “regels zijn regels”-motto van de knbb en sportcommissie. Het risico van 10 pnt hing ons boven het hoofd en dus praktisch degradatie na onze eerdere beloning van de sportcommissie eerder dit seizoen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.