Geen NSR-punten voor ClickSite Grandprix

De organisatie van de ClickSite Grandprix heeft gevraagd deze brief aan de KNBB door te plaatsen naar snookerblog. De inhoud van de brief gaat over het al dan niet toekennen van NSR-punten voor de ClickSite Grandprix. 

GrandPrixClickSitePoster15

Geacht KNBB-bestuur sectie snooker,

Naar aanleiding van diverse belletjes en persoonlijke berichten aan verschillende van onze organisatoren afgelopen weekend, hebben wij unaniem besloten geen gebruik te willen maken van het aanbod om NSR-punten aan de ClickSite Grand Prix toe te kennen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze website of stuur een e-mail.

Met sportieve groet,
Organisatie Clicksite Grandprix – “van spelers voor spelers”

Patrick Terlou
Florian Moederscheim
Maruschka Poismans
Joris Maas
Harry Bartels
Misja van Vonderen
Hans Wolvers
Ivo Kraus

Lees ook:Meer informatie over de ClickSite Grandprix
Lees ook:Snooker.blog.nl sponsort hoogste break!
Lees ook:CSGP 6-reds naar Den Bosch
Lees ook:1e ClickSite Grandprix telt 35 deelnemers
Lees ook:Inschrijving ClickSite Grandprix geopend

5 reacties op “Geen NSR-punten voor ClickSite Grandprix

  1. Simon

    Maar als je geen punten toekent aan deze cyclus en er hier meer mensen op afkomen dan op de NSR toernooien, houd je waarschijnlijk geen rankingtoernooien over. Lastig voor plaatsing naar internationale toernooien (en zelfs NK’s).

    Wat is jullie beweegreden om geen punten toe te kennen?

    PS. Als ik de link in jullie brief aanklik, word ik naar snooker.blog.nl gestuurd, terwijl de html verwijst naar clicksitegrandprix.nl

      /   Beantwoorden  / 
  2. Organisatie ClickSite Grand Prix

    Beste Simon,

    Uit je bericht maken wij op dat je ons initiatief positief ervaart en verwacht dat wij meer spelers enthousiast gaan maken.

    Ons doel is ook om weer een boost te geven aan het snooker in Nederland! De laatste jaren was het natuurlijk bedroevend gesteld met de opkomst en het enthousiasme.

    Dit willen wij graag onafhankelijk van de KNBB doen. Met onze eigen toplocaties, eigen flexibele regels en eigen dynamische structuur.
    We zijn niet tegen de KNBB, maar voor het snooker. En vandaar dus dat wij liever niet toernooien als NSR toernooi willen laten aanmerken.

    De KNBB sectie snooker vindt vast wel een manier om de beste mensen uit te zenden. En een plaatsing voor het NK is dat noodzaak? Dan is daar ook vast een manier voor.

    Wij claimen overigens niet veel meer dan 7 zaterdagen voor onze toernooien. Er zijn nog genoeg ongebruikte zondagen te bedenken.

    Met sportieve groet,

    Organisatie ClickSite Grand Prix

      /   Beantwoorden  / 
    1. Simon

      Ik begrijp het best hoor. In grote lijnen ben ik enthousiast.

      Niet direct over het inschrijfgeld; ik denk dat dat voor een aantal mensen iets te hoog ligt. De 7 zaterdagen zijn wel behoorlijk van invloed op de eredivisiewedstrijden, maar dat moet ook wel kunnen. Niet direct over een dubbel knock-out systeem omdat ik vanuit pool de ervaring heb dat zoiets enorm veel extra tijd kost (heb ik ook op het NK 6 reds ervaren).

      Wel over de aangesloten zalen (natuurlijk jammer dat mijn thuishonk er niet bij staat). Zeker ook over het initiatief en de betrokken mensen vanuit jullie organisatie.

      Ik wens jullie iig veel succes bij de organisatie en spreek een aantal van jullie snel!

        /   Beantwoorden  / 
      1. patrick terlou

        Hoi Simon,

        Bedankt voor je reactie en feedback.Ik hoop je snel weer te zien!

          /   Beantwoorden  / 
  3. Organisatie ClickSite Grand Prix

    Hoi Simon,

    Bedankt voor je bericht.

    Wat betreft het inschrijfgeld denken wij juist dat wij het wel voor iedereen interessant hebben gemaakt. De jeugd mag voor 15 euro meedoen (inclusief buffet), overige spelers voor 25 euro (inclusief buffet). Dat is net zo duur als een “gewone” NSR. Voor de toppers onder ons is het iets duurder inderdaad, maar daar staat ook een hoger prijzengeld tegenover.

    Wat betreft het dubbel knock-out systeem is nog niet heel veel ervaring, we hebben berekeningen gemaakt en zullen met kortere wedstrijden moeten starten. Voordeel van een zaterdag is dat het wel iets later mag worden. Wanneer blijkt dat het achteraf toch niet werkt, dan zijn we uiteraard flexibel en passen we het aan naar gelang het aantal inschrijvingen.

    En tot slot wat betreft de zalen. De eigenaren van 3 top zalen zijn zeer nauw bij de organisatie betrokken en gaan zorgen voor perfect materiaal. Wij gaan uit van een succesvol seizoen en wie weet zit jouw thuishonk (wat ook een voorbeeldlocatie is) er dan volgend jaar wel bij!

    Met sportieve groet,

    Organisatie ClickSite Grand Prix

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.