Dieptepunt damessnooker in Nederland?

Volgens mij heeft het Nederlandse damessnooker een nieuw dieptepunt bereikt. En dat doet mij persoonlijk erg zeer. Slechts vijf dames hebben zich ingeschreven voor het Nederlands Kampioenschap in Jumbo SC in Warmond. 

482834_2838283493708_1664989104_n

Onder hen is meervoudig kampioene Manon Melief, en Micha Beuriot die tegenwoordig goed aan de weg timmert bij het poolen, maar op de lijst missen bijvoorbeeld de titel-kannonen Rosanna Lo-A-Tjong (10 titels) en Saskia Smits (4 titels). Laatstgenoemde speelde overigens vorig jaar ook al niet mee. Vorig jaar deden er nog 11 dames mee aan het NK.

Opvallend is aan de overige inschrijvingen dat het aantal senioren gestegen is. Bij de senioren is een kleine groei te zien: vorig jaar waren dit er 65, dit jaar 72.

Het NK heren loopt echter ook flink terug: vorig jaar deden daar nog 127 deelnemers mee, dit jaar zijn het er slechts 100. Bij de jeugd loopt het ook wat terug. Dit jaar is er voor het eerste de splitsing tussen junioren en kadetten. Vorig jaar deden er in totaal 22 junioren mee, dit jaar zijn dat er 15 (7 kadetten en 8 junioren).

Ook bij het NK koppels loopt het sterk terug: nu 41 koppels, vorig jaar waren dit er nog 53.

Het totale aantal deelnemers loopt natuurlijk ook terug. Vorig jaar deden er 237 mensen mee, dit jaar 273. Grote vraag is nu natuurlijk: waar komen die dalingen vandaag en waar die stijgingen? Dat er wat geschommel is in deelnemersaantallen zijn we gewend, maar dit zijn wel opvallende verschillen.

Lees ook:Inschrijven kan nog: NK snooker in Jumbo SC in Warmond
Lees ook:NK: aantal inschrijvingen stabiel
Lees ook:NK 2016 van start!
Lees ook:Uiterste inschrijfdatum NK opgeschoven
Lees ook:Programma NK snooker in Warmond

2 reacties op “Dieptepunt damessnooker in Nederland?

  1. Annet van Riel

    Sorry rekenfoutje gemaakt, volgens mij staan alle juiste cijfers er nu in.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Simon

    Zou kunnen komen door het verspelen op één locatie. Ik denk dat het juist leuk is om als één familie elkaar weer eens te zien, maar ik kan mij voorstellen dat de echte recreant zich niet inschrijft als hij/zij 100 kilometer moet rijden. Op deze manier zijn het natuurlijk ook wel veel weekends.

    Geef het eens een kans. Ik denk dat het wel leuk is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.