NK Snooker 2014 in de startblokken

logo knbbIn februari staat Nederland snookerland in het teken van het Nederlands Kampioenschap. Dit weekend starten de voorrondes.

Aan het NK doen dit jaar 377 spelers mee, 17 meer dan vorig jaar. De vrouwen en junioren bijten zaterdag het spits af, zondag volgen de senioren. Volgende week spelen de mannen (of beter: de open klasse) en koppels hun voorrondes.

Uiteindelijk hebben we twee weekends (15-16 en 22-23 februari) hoofdtoernooi bij De Loods in Maassluis; in december nog zwaar getroffen door brandschade.

Op de website van de KNBB vind je een uitvoerige voorbeschouwing op het NK.

In het mannentoernooi valt op dat oud-kampioenen als Mario Wehrmann, Johan Oenema en Gerrit bij de Leij tot het spelen van kwalifcatie zijn “veroordeeld”.

Dat heeft ermee te maken dat de KNBB Nationale Snooker Ranking leidend is voor de plaatsing van spelers bij het NK. Wie daaraan niet of te weinig meedoet, loopt directe plaatsing voor het NK dus mis. Ofwel, in het verleden behaalde resultaten…

Naast genoemd trio beginnen ook record-kampioen Raymon Fabrie en good-old Reind Duut in de kwalificaties. Zij maken na jaren hun comeback.

Meer info vind je bij de KNBB-sectie snooker. Daar kun je ook het van harte aanbevolen programmaboekje voor de voorrondes (PDF) downloaden.

Lees ook:Planning Nederlands Kampioenschap
Lees ook:NK Snooker: inschrijftermijn verlengd tot zondag
Lees ook:Inschrijving NK snooker nu geopend
Lees ook:Inschrijvingen NK Snooker stijgt naar 340
Lees ook:Inschrijving NK geopend, hoofdtoernooi in Maassluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.