KNBB zoekt nieuwe snookercoaches

logo knbbOm het (jeugd)snooker in Nederland op een hoger peil te brengen, is de KNBB op zoek naar spelers die coach willen worden.

Samen met de Europese snookerunie EBSA is een vierdaags Engelstalig traject opgezet. Deelnemers die slagen voor het examen mogen zich gecertificeerd snookercoach noemen.

Met het opleiden van coaches hoopt de KNBB “meer mensen aan het snookeren te krijgen en het algemene snookerniveau in de breedte te verhogen”.

Meer informatie over de opleiding tot snookercoach en hoe je jouw interesse kenbaar kunt maken, vind je hier op de site van de KNBB.

De snookerbond is sinds afgelopen seizoen concreet actief om het jeugdsnooker in Nederland nieuw leven in te blazen. Met masterclasses en eigen rankingevents wordt geprobeerd weer meer jongeren aan de snookertafel te krijgen – en te houden.

Sectievoorzitter Annet van Riel was de stuwende kracht achter die ontwikkeling.

Van Riel heeft onlangs te kennen gegeven de voorzittershamer vanwege drukke werkzaamheden te moeten neerleggen. Paul Swanenburg is haar beoogd opvolger.

In een extra sectieraadvergadering op 31 augustus, 11.00 uur bij Jumbo in Warmond wordt de nieuwe voorzitter benoemd. Dat geldt ook voor een bestuurslid PR/media en marketing. Daarvoor is Maruschka Poismans de beoogde kandidaat.

Tegenkandidaten voor een van deze beide functies, en kandidaten voor bestuurslid jeugdzaken, kunnen zich tot 24 augustus melden. Kijk hier hoe je dat kunt doen.

Van Riel blijft wel behouden voor bestuurlijk snookerland: ze zal de opengevallen plek in de bondsraad opvullen als Swanenburg tot sectievoorzitter wordt benoemd.

Lees ook:KNBB onderzoekt wensen snookerend Nederland
Lees ook:Snookersectie KNBB zoekt méér vers bloed
Lees ook:Snooker op Radio 1
Lees ook:KNBB-sectie snooker in gesprek over jeugdplan
Lees ook:KNBB tevreden met eerste junior masterclass

Eén reactie op “KNBB zoekt nieuwe snookercoaches

  1. mistersnooker

    Er is momenteel geen jeugdbeleid of opleidingsbeleid in Nederland. Ben zelf lessen aan het maken voor beginnelingen, gevorderden en experts. Oefenstof is er voldoende maar een gestructureerd leerplan ontbreekt. Verder komt er binnenkort in Groningen een Snooker Academie Groningen. Het doel is om meer jeugd enthousiast te maken voor de sport.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.