Haags Open opent Nederlands snookerseizoen

logo knbbMet het ITPS Haags Open gaat het nieuwe snookerseizoen in Nederland begin september van start.

De kwalificatie op 7-8 en het hoofdtoernooi op 14-15 september in snookercentrum Delta zijn de eerste events op de snookerkalender 2013-’14, die de KNBB heeft vrijgegeven.

Het Haags Open telt mee voor de Nationale Snooker Ranking, waarvoor de afgelopen maanden al drie events werden gespeeld.

Meld je hier aan voor het Haags Open, vorig jaar gewonnen door Mario Wehrmann.

Een week later, op zondag 22 september, starten de senioren en dames in hun nieuwe seizoen met een toernooi in Snookercafé in Vlaardingen. Aanmelden kan hier.

Eind september gaat de Eredivisie van start, terwijl de eerste jeugd-events (masterclass en rankingtoernooi) op 5 en 12 oktober bij Snookerij in Leiden plaatsvinden.

De volledige kalender vind je op de website van de KNBB.

Lees ook:Senioren & Dames Ranking naar Snookercafé Vlaardingen
Lees ook:Het is voorbij met de rust
Lees ook:Senioren en dames starten met 6-red event
Lees ook:Goede EK-generale voor René Dikstra (update)
Lees ook:De Graaff wint, De Boer aan kop bij senioren/dames

17 reacties op “Haags Open opent Nederlands snookerseizoen

  1. Gerben

    De Noord Nederlandse Ranking Snooker (www.nnrs.nl) gaat 8 september van start in cue Action Groningen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Het feit dat er maar 1 team uit het noorden competitie speelt zegt wel genoeg.Jarenlang negeren door de KNBB van gebieden buiten de Randstad heeft de snookersport in deze geen goed gedaan.Zolang hier in het oosten nog teams competitie willen spelen gaan wij nog door.Maar er komt amper aanwas bij zodat het ongetwijfeld binnen enkele jaren ook zo’n blinde vlek zal worden.Ik vind het in ieder geval een geweldig alternatief van de NNRS en wens ze veel succes.Misschien komt er ooit wel een oostelijke variant.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Hilbrand

      “Ik vind het in ieder geval een geweldig alternatief van de NNRS en wens ze veel succes.Misschien komt er ooit wel een oostelijke variant.

      @ Martin:
      De NNRS draait al sinds 2002. Al ruim 11 jaar dus.
      Kun je moeilijk van geen succesnummer spreken dunkt me :-)

      Naar mij idee zijn er genoeg spelers die in teamverband willen spelen. Alleen hebben ze geen zin om doordeweeks voor 3 frames in de avonduren half NL door te rijden.
      Voor de opkomst van de DBSA waren er ruim 20 teams in Noord-Nederland actief binnen de competitie. Toen vrijwel alle teams over zijn zijn gegaan naar de DBSA is geen enkel Noordelijk team meegegaan (geen vertrouwen meer in de KNBB en de DBSA was te vaag).
      Alleen Steenwijk en Piccadilly Groningen hebben het toen nog een jaartje binnen de KNBB gespeeld. Daarna was er gewoon geen animo meer. Nu wel weer naar mijn idee, maar alleen Piccadilly (nu Tasmania) is sinds 2 jaar weer actief binnen de KNBB. Helaas heeft de herdeelname van dit team nog geen navolging gekregen van andere Noordelijke zalen. Misschien in de toekomst……
      Binnen de NNRS is ooit wel eens de discussie geweest of we niet zelf een teamcompetitie konden opstarten. Het is bij vage plannen gebleven, maar de op toernooien zijn de voormalige teamspelers nog regelmatig aanwezig. Het spelpeil en de animo is er dus nog altijd in het Noorden.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Martin

        Ik heb in het verleden alle snookercentra in het noorden bezocht en ben benieuwd waar al die teams en spelers gebleven zijn.Maar dat geld uiteraard ook voor de regio oost waar alleen de oude garde nog speelt.Wij hebben trouwens na vorig seizoen ook getracht om een eigen competitie op te starten maar dat ging,na een veelbelovende meeting,helaas niet door.Kijk,ik wil best betalen om als team mee te mogen doen met de competitie.Met een eigen competitie hadden we dat bedrag beduidend lager gemaakt en was,veel belangrijker,de individuele contributie geschrapt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Hilbrand

          Grootste probleem is veelal om bevlogen mensen te vinden die, vanuit liefde voor de sport, het voortouw willen nemen en alles op poten zetten en draaiende te houden. Daar zit veelal meer tijd in dan een ieder lief is. Maar je zou de diverse zalen / oud-spelers eens kunnen aanschrijven om binnen hun snookerscene eens een team te formeren om eens tegen andere zalen te spelen bij wijze van uitwisseling. Wellicht een eerste stap om op kleinere schaal wat zalen weer te interesseren voor een onderlinge competitie.

          En wie weet: tot in Emmen bij de NNRS?

            /   Beantwoorden  / 
  3. Gerben

    Probeer het gewoon zou ik zeggen.. Als de Knbb op regionaal gebied niets regelt dan moeten we het zelf doen.
    Daarnaast denk ik dat de toekomst van het snooker ligt in toernooien.. Er zijn genoeg spelers die willen snookeren maar je moet ze wel bereiken en iets bieden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin

      Voorlopig spelen we de competitie en gelukkig zijn het allemaal regionale teams.Wat de toernooien betreft,weerhoudt de afstand mij in ieder geval van deelname.Ik blijf bij het standpunt dat door KNBB-beleid van de afgelopen jaren veel spelers en teams teleurgesteld zijn afgehaakt.Ze beloven al tijden beterschap en ik hoop dat het nu eens niet alleen de beloftes zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Modest Morris

    Een open stadsranking in Den Haag zou ook niet misstaan met alle spelers die uit deze topregio vandaan komen maar geen landelijke toernooien meer kunnen of willen spelen vanwege matige opkomst en prijzengeld.
    Einde van het jaar de top drie van elke regio ranking uitnodigen voor een grand final.
    Eelco!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nick

    het kan allemaal wel…
    Kijk naar de Hyprocup in Peer,Belgie>> mooie lokatie,perfecte tafels en set ballen,na elke(!!!!) partij wordt de tafel geborsteld en geblokt en de ballen vervangen( andere worden ondertussen schoongemaakt in machine) en goede organisatie en kijk…. midden in de zomer elk toernooi 60(!!!) deelnemers,waaronder een aantal junioren; en je kon goed merken dat die junioren ook gewend waren aan het spelen op die erg snelle,goede lakens.
    Ik heb door omstandigheden maar 1 keer mee gedaan,maar had er graag meer gespeeld. Supergezellig,door de opzet met de voorrondes bleef ook na iedereen, ipv na verlies meteen weg.
    het is mogelijk, denk dat er nog steeds genoeg spelers in NL zijn die graag meer competetief zouden willen spelen,misschien niet wekelijks,maar aantal keer per jaar lijkt me wel.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gerben

    C.A. Groningen Open opent NNRS snookerseizoen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Roeland

    In de kalender begint de nummering van de toernooien van voren af aan, terwijl er al 3 seniorentoernooien voor de ranking van het seizoen 2013/2014 zijn gespeeld.
    Heeft dit consequenties? De 1e drie tellen toch nog gewoon mee neem ik aan? Tot en met welk toernooi telt de ranking voor plaatsing voor het NK 2014?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kevin

      Het betreft hier een doorllopende ranking. Voor plaatsing op het NK wordt wordt ernaar gestreefd om de actuele stand als meetmoment te nemen. Meer informatie hierover wordt verstrekt bij het openen van de inschrijving voor het NK.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Gerben

    Mijn visie: Regionaal snooker is heel belangrijk :-)
    De toekomst van het snooker ligt in toernooien. Er zijn genoeg
    “spelers” die willen snookeren maar je moet ze wel bereiken en iets bieden. De NNRS gaat komende zondag 8 september van start in Groningen. Iedereen mag meedoen. Meer info: http://www.nnrs.nl

      /   Beantwoorden  / 
    1. Martin

      Gerben,ik en met mij velen delen jou visie zeker.En mijn mening over de interesse van de KNBB in gebieden buiten de Randstad is wel bekend.Fantastisch dat jullie deze toernooi-reeks ieder jaar weer organiseren.Die toernooien van de KNBB zijn voor mij in ieder geval totaal niet interessant.En niet alleen de afstand weerhoudt mij van deelname.Nee,dan is Emmen op 13 oktober veel aantrekkelijker.

        /   Beantwoorden  / 
  9. Gerben

    Het mag duidelijk zijn dat heel veel spelers ontevreden zijn over de Knbb. Je zou mogen verwachten dat de Knbb zich verplicht zou voelen om hier iets mee te doen. Ben ook wel benieuwd of Eric Willemsen hier zijn mening over durft te geven. Toch is er goed nieuws.. In januari komt de Knbb naar Emmen. Ik hoop dat de Nederlandse toppers in het kader van o.a. promotie.. flink vertegenwoordigt zal zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Gerben, direct betrokkenen zoals jij en enkele anderen die hier reageren, weten veel meer dan ik van snooker in de regio en (het ontbreken van) de rol van de KNBB hierin. Ik zal er binnenkort wel een topic over starten om de meningen op een rijtje te zetten.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.