René van Rijsbergen is Nederlands kampioen

René van Rijsbergen uit Breda heeft vanavond voor de tweede keer in zijn loopbaan het Nederlands Kampioenschap snooker gewonnen.

Van Rijsbergen (32), die ook in 2008 al eens de titel pakte, was in de finale bij Jumbo in Warmond met 5-3 te sterk voor viervoudig kampioen Roy Stolk uit Zeist.

Tot 3-3 ging de strijd gelijk op en zat er nooit méér dan een frame verschil tussen beiden.

NK heren 2013 - van rijsbergen

…René van Rijsbergen is Nederlands kampioen snooker 2013…

Nadat hij eerst de pomerans van zijn keu verloor, leek Stolk op 4-3 te komen. Hij kon een voorsprong van 40 punten echter niet in framewinst omzetten toen hij in-off ging op zwart.

Van Rijsbergen maakte het daarna beheerst af in frame acht, 5-3.

Van Rijsbergen speelde een overtuigend toernooi. Hij had alleen in de kwartfinales tegen Mario Wehrmann, toen hij een 3-0 voorsprong liet glippen, een decider nodig, 4-3.

Alle overige partijen won hij met minstens twee frames verschil.

Van Rijsbergen scoorde met een 110 ook de hoogste break van het hoofdtoernooi, al was Stolk de enige die twee centuries wist te scoren. In de kwalificaties had Aram Raken echter al een ongeëvenaarde break van 130 laten noteren.

Stolk stond al voor de vierde keer op rij in de finale. Ook vorig jaar verloor hij die, toen tegen Gerrit bij de Leij, die daarmee zijn eerste NK-titel verdiende.

Eerder vandaag nam Stolk revanche voor die nederlaag door Bij de Leij in de halve finales met  4-3 te verslaan. Van Rijsbergen klopte Maurice le Duc met 4-0.

Van Rijsbergen liep overigens nipt een dubbel kampioenschap mis: ‘s middags verloor hij met partner Ameer Baksh de koppels-finale tegen Ton Berkhout en Steven McGuinness. Na een 2-0 voorsprong werd het nog 2-3 voor de Amsterdammers.

McGuinness liet zich eerder op de dag ook al tot senioren-kampioen kronen.

Van Rijsbergen en Baksh hadden ook in 2011 al eens de koppels-finale verloren, toen in Den Bosch tegen Misja van Vonderen en Joris Maas.

Later vanavond meer over het NK snooker!

[picture René van Rijsbergen © 2013 Corné Kuijpers]

Lees ook:NK: Stolk en Van Rijsbergen naar de finale
Lees ook:NK: Drie oud-kampioenen in halve finales
Lees ook:NK: Titelverdedigers senioren en koppels onttroond
Lees ook:Roy Stolk wint Haags Open (gecorrigeerde update)
Lees ook:NK-winnaars: Bekende en nieuwe gezichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.