Wordt Snookerij vandaag Eredivisie-kampioen?

Kan de kampioensvlag van Snookerij in Leiden al worden gehesen? Hoewel er ook volgende week nog een speelronde in de Eredivisie is, kan het team vanmiddag al de titel de pakken.

Snookerij is koploper met 102 punten uit 16 wedstrijden. Enig overgebleven concurrent Shioda Consultancy uit Zaandam volgt op 8 punten. De rest doet voor het kampioenschap niet meer mee.

De opgave is dan ook duidelijk: uit bij Pompadour is back in Breda moet Snookerij één punt meer zien te halen dan Shioda in de thuiswedstrijd tegen de andere Bredase ploeg, Pierre de Jonge.

Mocht dat scenario vanmiddag niet opgaan, dan zullen Rogier van der Kamp, Florian Moederscheim, Xander van Rossem, Gerrit bij de Leij en Kevin Vermeiren ongetwijfeld volgende week officieel tot de nieuwe kampioenen van Nederland worden gekroond.

Daarmee is de hegemonie van The Final Oud West doorbroken: de Amsterdammers hadden de Eredivisie-titel de laatste zeven seizoenen gewonnen.

De machtswisseling had zich feitelijk vóór de start van het seizoen al aangekondigd door de switch van Bij de Leij en Van Rossem van Jumbo uit Warmond naar Snookerij.

Daarmee waren de Leidenaren in één klap de grote favoriet, zoals ook de poll op snooker.blog.nl uitwees: 39 procent verwachtte het kampioenschap.

Met Shioda als belangrijkste concurrent hadden de meeste lezers toen echter niet gerekend: Jumbo en Final Oud West werden hoger ingeschat.

Lees ook:Ook Snookerij bezorgt De Dieze “whitewash”
Lees ook:Eredivisie: Snookerij verdedigt koppositie
Lees ook:Eredivisie: Snookerij kampioen na monsterzege
Lees ook:Final Oud West troost zich met bekerwinst
Lees ook:Eredivisie: Jumbo voert druk op Oud West op

3 reacties op “Wordt Snookerij vandaag Eredivisie-kampioen?

  1. Eric Willemsen

    Pompadour-Snookerij 1-8… Zou wel eens genoeg kunnen zijn voor de titel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    Die zinsnede over de overstap naar Snookerij is volgens mij niet echt zinnig. Zij zijn gewoon met vier van de zes spelers overgestapt zonder dat daar iemand bij kwam.

    De spelers die bij Jumbo zijn achtergebleven, waren volgens mij niet de slechtste spelers.

    Ik denk dat het ook te maken heeft met het feit dat de Final Oud West spelers niet meer zo vaak spelen. Maar ik wil Snookerij wel feliciteren en aangeven dat vooral Xander echt een topseizoen heeft gedraaid!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Eric Willemsen

    Begrijp niet helemaal wat je met “niet echt zinnig” bedoelt? Ik zeg over de overstap alleen dat Snookerij daarmee al vóór het seizoen als grote favoriet werd gezien, zoals destijds ook uit de poll bleek. En Snookerij heeft die favorietenrol vervolgens waargemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.